• la ultimul termen de judecată inculpaţii au formulat cereri privind excepţii de neconstituţionalitate în cauză • Tribunalul Vrancea va decide dacă admite sau nu cererile în data de 3 aprilie • oricum, nu este prima dată când în dosarul “Stancu vs. DNA” sunt invocate astfel de excepţii • până acum însă la Curtea Constituţională inculpaţii nu au obţinut câştig de cauză
Sentinţa în dosarul «Stancu vs. DNA» se tot lasă aşteptată, asta din cauza faptului că pe parcursul judecăţii inculpaţii tot invocă excepţii de neconstituţionalitate. La ultimul termen de judecată, din data de 24 martie, Tribunalul Vrancea ar fi trebuit să decidă dacă admite sau nu cererile celor acuzaţi de infracţiuni de corupţie privind sesizarea Curţii Constituţionale. S-a luat decizia de a se face pronunţarea cu privire la cererile formulate, în data de 3 aprilie. În cazul în care instanţa va spune “Da”, procesul va sta pe loc, asta până când Curtea Constituţională va lua o decizie. Oricum, nu este pentru prima dată sunt invocate astfel de excepţii de neconstituţionalitate, însă, până acum, inculpaţii nu au obţinut câştig de cauză.
În octombrie 2014, dosarul “Stancu vs. DNA” a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Vrancea, instanţa competentă să judece cauza. Asta după ce, în data de 2 octombrie, Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Bunea Stancu, Florin Mija şi încă 12 funcţionari salariaţi ai CJ Brăila. În cauză s-a dispus luarea unor măsuri de indisponibilizare a bunurilor inculpaţilor în vederea asigurării reparării prejudiciului. Potrivit DNA, prejudiciul produs de inculpaţi, prin atribuirea unor contracte firmelor favorite, se ridică la aproape 3 milioane de lei. Contractele “cu dedicaţie” aveau ca obiect efectuarea unor lucrări de asfaltare drumuri, respectiv reamenajare/reabilitare spaţii medicale la unităţile spitaliceşti din subordinea CJ Brăila.