Mergi la conţinutul principal

Dosarul «Stancu vs. DNA»: Mija şi Moisiu nu au scăpat de controlul judiciar

Judecătorii Tribunalului Vrancea au menţinut măsura controlului judiciar luată faţă de Mija Florin şi Moisiu Nicolae. Cei doi sunt inculpaţi în dosarul "Stancu vs. DNA", următorul termen de judecată fiind stabilit pentru ziua de 25 septembrie. "Amână cauza. Constată ca fiind legală şi temeinică măsura controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Mija Florin şi Moisiu Nicolae şi în consecinţă: Menţine măsura controlului judiciar, cu aceleaşi obligaţii. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare", este soluţia pronunţată în şedinţa publică din 21 septembrie.
Dosarul a ajuns pe rolul instanţei în octombrie 2014, asta după ce
Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Bunea Stancu, Florin Mija şi a încă 12 funcţionari salariaţi ai CJ Brăila. Pe lista inculpaţilor apar şi 3
societăţi de construcţii, respectiv "Concivia" SA, "Tancrad" SRL
Galaţi şi subsidiara brăileană "Tancrad Construct", prin care s-a
derulat întreaga afacere, alături de cei doi administratori. Astfel, numărul total al celor trimişi în faţa instanţei se ridică la 19. În cauză s-a dispus luarea unor măsuri de indisponibilizare a bunurilor inculpaţilor în vederea asigurării reparării prejudiciului.
Potrivit DNA, prejudiciul produs de inculpaţi, prin atribuirea unor
contracte firmelor favorite, se ridică la aproape 3 milioane de lei.
Contractele "cu dedicaţie" aveau ca obiect efectuarea unor lucrări
de asfaltare drumuri - SC "Tancrad" SRL Galaţi şi SC "Tancrad
Construct" SRL Brăila, respectiv reamenajare/reabilitare spaţii
medicale la unităţile spitaliceşti din subordinea CJ Brăila - SC
"Concivia" SA.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro