Mergi la conţinutul principal

Dosarul «Spărgătorii de case». Fiul lui „Maghighi” este în aşteptarea sentinţei

* magistraţii Curţii de Apel Galaţi au admis apelul procurorilor şi au desfiinţat sentinţa primei instanţe faţă de inculpatul M. Anton, condamnat de Judecătoria Brăila la o pedeapsă de aproape 4 ani închisoare * s-a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare la instanţa de fond, termenul fiind luni, 5 aprilie * alţi trei inculpaţi din gaşca spărgătorilor au rămas cu pedepsele aplicate în primă instanţă, în timp ce dosarul care îl are ca inculpat pe fiul lui „Maghighi” este în curs de judecată

 

Alina MHAI

 

Decizie finală a instanţei superioare în dosarul „Spărgătorii de case”. Recent, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au admis apelul procurorilor şi au desfiinţat sentinţa primei instanţe faţă de inculpatul M. Anton, condamnat de Judecătoria Brăila la o pedeapsă de aproape 4 ani închisoare. În cazul acestuia, s-a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare la instanţa de fond. Alţi trei inculpaţi din gaşca spărgătorilor au rămas cu pedepsele aplicate în primă instanţă, în timp ce dosarul care îl are ca inculpat pe fiul lui „Maghighi” este încă în curs de judecată pe rolul Judecătoriei Brăila. „Desfiinţează sentinţa primei instanţe şi dispune rejudecarea. Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila. Desfiinţează în parte sentinţa penală din 13.10.2020 pronunţată de Judecătoria Brăila, numai în ceea ce îl priveşte pe inculpatul M. Anton. Dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la instanţa de fond, numai cu privire la inculpatul M. Anton. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii M. Marian şi S. Viorel, împotriva aceleiaşi sentinţe penale. Menţine ca legală şi temeinică, măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul M. Anton. (...) Definitivă”, este soluţia pronunţată de Curtea de Apel Galaţi la data de 4 martie 2021. Termenul de judecată a fost stabilit pentru luni, 5 aprilie, la Judecătora Brăila.

Reamintim că, în luna octombrie 2020, magistraţii Judecătoriei Brăila au dat pedepsele pentru cei cinci indivizi acuzaţi că au comis mai multe furturi din locuinţe, un furt într-un apartament din municipiu al unui bărbat plecat în Anglia fiind comis la pontul dat de fiul lui “Maghighi”.  Astfel, la Judecătoria Brăila, inculpatul M. Marian a primit o pedeapsă de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, inculpatul S. Viorel a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru furt calificat în formă continuată. Inculpatul M. Anton, faţă de care s-a dispus rejudecarea, a fost şi el condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, la care se adaugă un spor de 1 an, 5 luni şi 10 zile închisoare, în total urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă de 3 ani, 11 luni şi 10 zile închisoare. Judecătoria Brăila a dispus încetarea procesului penal împotriva inculpatului P. Gheorghe pentru infracţiunea de complicitate la furt calificat, ca efect al împăcării părţilor. Instanţa a disjuns cauza faţă de inculpatul L. Alin, acuzat de complicitate la furt calificat.

 

Acuzaţiile anchetatorilor

 

Gruparea spărgătorilor din locuinţe a ajuns în faţa instanţei în mai 2019. Cinci persoane acuzate de furt au fost săltate de poliţişti, la începutul lunii aprilie 2019.

Reamintim că, la sfârşitul anului 2018, un brăilean care lucrează în Anglia s-a trezit că i-a fost golită casa din municipiul Brăila. Nu a fost un furt banal, valoarea prejudiciului fiind de 450.000 lei. Fiul lui “Maghighi” ar fi fost cel care îl cunoştea pe bărbatul aflat peste hotare şi despre care ştia că are ceva avere în locuinţă, astfel că a dat pontul unor hoţi profesionişti. Aceştia au dat buzna în locuinţă şi au reuşit să găsească bijuterii şi ceasuri de valoare, dar şi importante sume de bani. A fost nevoie de mai multe încercări, pentru că banii şi bijuteriile erau ascunse prin diferite locuri din casă, fiind destul de greu de găsit. După cum au stabilit anchetatorii, fiul lui „Maghighi” ar fi fost cel care a insistat şi, până la urmă, întreaga avere a fost scoasă şi împărţită tuturor participanţilor. Hoţii au dat mai multe lovituri, însă cea comisă la pont în locuinţa bărbatului plecat în Anglia a fost cea mai importantă. La data de 2 aprilie 2019, 18 percheziţii au fost efectuate la domiciliile unor persoane bănuite de furturi din locuinţe, de către poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada noiembrie 2018 - martie 2019, persoanele în cauză ar fi pătruns prin efracţie în cinci locuinţe de pe raza muncipiului, de unde ar fi sustras diverse bunuri, precum: bijuterii din aur, parfumuri, băuturi alcoolice, diferite sume de bani (şi valută). Prejudiciul cauzat este estimat la 475.000 de lei. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat bijuterii, parfumuri, băuturi alcoolice şi sume de bani, care prezentau caracteristicile bunurilor sustrase. De asemenea, la unul dintre imobile au fost găsite şi ridicate două pistoale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro