Mergi la conţinutul principal

Dosarul «Moş Crăciun cu droguri». Traficanţii, în arest la domiciliu

ajunşi în spatele gratiilor, după ce au fost prinşi cu droguri în bagaje, inculpaţii reuşesc să iasă din arest, unul câte unul • singurul care nu a reuşit să scape este Gagu Cătălin Gabriel, în timp ce Mirescu Nicolae Auraş şi Stancu Cristian sunt în arest la domiciliu • al patrulea inculpat, Gîscă Enache Ionuţ este cercetat sub control judiciar • judecata în dosar este în curs

 

Trei dintre cei patru inculpaţi din dosarul “Moş Crăciun cu droguri” au reuşit, unul câte unul, să scape de arestul preventiv. Pe lista celor acuzaţi de trafic de droguri sunt Gagu Cătălin Gabriel, Mirescu Nicolae Auraş, Stancu Cristian şi Gîscă Enache Ionuţ. Singurul faţă de care nu s-a admis eliberarea din arest este

Gagu Cătălin Gabriel. În schimb, Mirescu şi Stancu au fost trimişi în arest la domiciliu, în timp ce Gîscă a fost pus sub control judiciar.

Ultimul norocos a fost inculpatul Stancu Cristian, faţă de care instanţa superioară a dispus la început de an 2018, mai exact pe data de 8 ianuarie, înlocuirea arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Chiar înainte de Crăciun, Tribunalul Brăila a verificat măsura preventivă în cazul inculpaţilor Mirescu Nicolae şi Stancu Cristian. În timp ce primul dintre ei a mai primit o lună de arest la domiciliu, faţă de Stancu s-a menţinut arestul preventiv. Acesta a formulat însă contestaţie, iar la Curtea de Apel Galaţi  a ieşit învingător. “Admite contestaţia formulată de inculpatul Stancu Cristian. Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Stancu Cristian cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, calculată începând cu data punerii efective în libertate a acestuia. Impune inculpatului Stancu Cristian obligaţia ca, pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, să nu părăsească imobilul din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, fără permisiunea instanţei de judecată. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatului îi revine obligaţia de a se prezenta în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Supravegherea inculpatului pe durata măsurii preventive va fi efectuată de către Biroul de Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Ilfov. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului. Definitivă”, este soluţia pronunţată de CA Galaţi.

La data de 24 noiembrie 2016, gruparea infracţională formată din cei patru membri a fost destructurată. Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Brăila, i-au depistat în flagrant delict, în municipiul Braşov, pe trei brăileni, cu vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani.  Aceştia transportau în bagaje aproximativ 1.000 de grame de canabis, ascunse în interiorul unor jucării ce îl reprezentau chiar pe Moş Crăciun. Poliţiştii au efectuat apoi 11 percheziţii în judeţele Brăila şi Ilfov, fiind găsite sumele de 11.000 euro şi 8.900 lei, rezultate din vânzarea drogurilor. Pe lângă cei trei brăileni, în afacerea cu droguri era implicat şi un tânăr din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, de 29 de ani. Acesta se  pregătea să vândă 548 de grame de canabis, 88 de grame de cocaină şi 58 comprimate de ecstasy, când anchetatorii i-au dat planurile peste cap.

Procurorii DIICOT Brăila au stabilit că inculpaţii Gîscă Enache Ionuţ, zis „Yoplait”, şi Gagu Cătălin Gabriel, făceau afaceri cu droguri aduse de peste hotare, care ajungeau în municipiul Brăila, încă din luna aprilie 2016. Traficantul Gîscă procura, depozita şi revindea droguri de risc – cannabis, în municipiul Brăila. Acesta îşi procura drogurile din mai multe surse, una dintre ele fiind inculpatul Gagu Cătălin Gabriel, cel care aducea drogurile de la un furnizor situat în oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, sau din alte surse. La data de 17 noiembrie 2016, Gagu Cătălin a plecat cu avionul, către Barcelona-Spania şi a cumpărat circa 1 kg cannabis, pe care l-a disimulat în bagaje, şi a început deplasarea către România cu un autocar care avea destinaţia Braşov. Aici, traficanţii au fost întâmpinaţi de poliţişti şi procurori iar traseul lor s-a schimbat brusc. Pe numele “afaceriştilor” cu droguri s-au emis mandate de arestare.

Traficanţii au fost deja trimişi în judecată de DIICOT iar procesul este pe rolul instanţei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro