Poliţiştii acuzaţi că au luat mită nu scapă de judecată. Ieri, Curtea de Apel Galaţi a respins ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţi în cauza privind "măsurile şi excepţiile dispuse de judecătorul de cameră preliminară". În aceste condiţii, a rămas în vigoare decizia primei instanţe, respectiv Tribunalul Brăila, care a respins excepţiile de nelegalitate a actelor de urmărire penală şi a dispus începerea judecăţii. "Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Pascu Dragoş, Ion Emanuel, Meiroşu Daniel, Oprescu Florian-Valentin, Bălan Cristian, Paraleu Alin-Petrişor, Podaru Fănel, Simion Marius, Bunea Marius, Hagiu Daniel, Cioroiu Aurelian-Emanuel, Bunea Valentin-Eugen, Manea Gheorghe, Grigoriu Ionuţ, Constantin Alexandru, Burlacu Victor, Urse Ionuţ, Ilie Adrian şi Mocanu Adrian-Ionuţ împotriva încheierii din data de 22.09.2015, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară al Tribunalului Braila. Obligă pe fiecare dintre contestatorii-inculpaţi la plata către stat a câte 50 lei, iar pe contestatorul-inculpat Burlacu Victor la plata către stat a sumei de 180 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă", este soluţia pronunţată în şedinţă publică, la data de 8 octombrie.
Poliţiştii au contestat măsura primei instanţe, care a dispus începerea judecăţii, iar dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Galaţi, însă nici aici nu li s-a dat câştig de cauză. Reamintim că pe 22 septembrie, Tribunalul Brăila a constatat legalitatea rechizitoriului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi a dispus începerea judecăţii faţă de poliţişti. S-au respins ca neîntemeiate excepţiile de nelegalitate a actelor de urmărire penală şi a rechizitoriului, invocate de cei acuzaţi. Decizia instanţei nu era definitivă.
În dosarul "Mită la Poliţişti", pe lista inculpaţilor sunt 22 de agenţi de la Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului, ridicaţi în mai 2015 de procurorii DNA şi acuzaţi că au luat mită. Ulterior, ei au fost trimişi în judecată de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit anchetatorilor, sumele de bani primite de către inculpaţi variau între 100 şi 1.500 de lei şi erau remise poliţiştilor fie în documentul RCA, fie în palmă, cu ocazia strângerii de mână sau în portbagajul autoturismului din dotare.