Mergi la conţinutul principal

Dosarul «Mită la poliţişti». Poliţiştii nu scapă de controlul judiciar

Cei 22 de poliţişti brăileni, cercetaţi pentru infracţiuni de luare de mită, nu au scăpat de controlul judiciar. Astăzi, Tribunalul Brăila a menţinut măsura faţă de inculpaţi şi a impus respectarea unor obligaţii. "Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Ion Emanuel, Meiroşu Daniel, Pascu Dragoş, Paraleu Alin Petrişor, Podaru Fănel, Simion Marius, Bunea Marius, Hagiu Daniel, Meiroşu Cosmin Valentin, Oprescu Florian Valentin, Bălan Cristian, Bunea Valentin Eugen, Manea Gheorghe, Cioroiu Aurelian Emanuel, Grigoriu Ionuţ, Constantin Alexandru, Burlacu Victor, Custură Dragoş Constantin, Urse Ionuţ, Farcaş Stănică, Ilie Adrian şi Mocanu Adrian Ionuţ. Impune în continuare inculpaţilor respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. Impune să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată", este soluţia dată de judecători. 

Supravegherea respectării de către inculpaţi a obligaţiilor ce le revin pe durata controlului judiciar va fi realizată de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila. Inculpaţii au dreptul să declare contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare, în privinţa măsurilor preventive.
În dosarul "Mită la poliţişti" s-a dat startul judecăţii, în luna octombrie, deşi poliţiştii au tot formulat contestaţii şi au invocat anumite excepţii de nelegalitate. La termenul din 22 septembrie, prima instanţă, respectiv Tribunalul Brăila, a constatat legalitatea rechizitoriului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi a dispus începerea judecăţii faţă de poliţişti acuzaţi că au luat mită. Poliţiştii au formulat contestaţie, era dreptul lor, însă şi la Curtea de Apel Galaţi răspunsul a fost acelaşi. Pe data de 8 octombrie, instanţa a respins ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţi în cauza privind măsurile şi excepţiile dispuse de judecătorul de camera preliminară. A rămas în vigoare decizia Tribunalului Brăila, dosarul fiind în curs de judecată. Rămâne de văzut care va fi sentinţa.
În dosarul "Mită la Poliţişti", pe lista inculpaţilor sunt agenţi de la Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului, ridicaţi în mai 2015 de procurorii DNA şi acuzaţi că au luat mită. Ulterior, ei au fost trimişi în judecată de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit anchetatorilor, sumele de bani primite de către inculpaţi variau între 100 şi 1.500 de lei şi erau remise poliţiştilor fie în documentul RCA, fie în palmă, cu ocazia strângerii de mână sau în portbagajul autoturismului din dotare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro