Agentul Marius Simion, inculpat în dosarul "Mită la Poliţişti", poate pleca din ţară. Ieri, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au respins contestaţia procurorilor împotriva măsurii dispuse de Tribunalul Brăila, în urmă cu câteva zile, care admisese cererea formulată de poliţistul de la Rutieră, privind permisiunea de părăsire a României, în perioada 31 august- 9 septembrie. Decizia de ieri a Curţii de Apel Galaţi este definitivă, deci Simion poate pleca liniştit peste hotare. "Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila împotriva încheierii de şedinţă din data de 20.08.2015, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul Tribunalului Brăila. Definitivă", este soluţia postată pe site-ul CA Galaţi.
Marius Simion este unul dintre cei 22 de poliţişti brăileni cercetaţi sub control judiciar, pentru infracţiuni de luare de mită, dosarul fiind în curs de judecată. În dosarul "Mită la Poliţişti", agenţii de la Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului au fost ridicaţi în luna mai, de procurorii DNA. Ulterior, ei au fost trimişi în judecată de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit anchetatorilor, sumele de bani primite de către inculpaţi variau între 100 şi 1.500 de lei şi erau remise poliţiştilor fie în documentul RCA, fie în palmă, cu ocazia strângerii de mână sau în portbagajul autoturismului din dotare. Iată lista celor 22 de inculpaţi cercetaţi în prezent de judecătorii Tribunalului Brăila: Dragoş Pascu, Emanuel Ion, Daniel Meiroşu, Cristian Bălan, Florian Valentin Oprescu, Alin Petrişor Paraleu, Fănel Podaru, Marius Bunea, Daniel Hagiu, Marius Simion, Cosmin Valentin Mei-Roşu, Valentin Eugen Bunea, Aurelian Emanuel Cioroiu, Gheorghe Manea, Ionuţ Grigoriu, Alexandru Constantin, Stănică Fărcaş, Victor Burlacu, Dragoş Constantin Custură, Ionuţ Urse, Adrian Ilie şi Adrian Ionuţ Mocanu.
Pe 4 august, judecătorii Tribunalului Brăila au menţinut măsura controlului judiciar faţă de rutieriştii inculpaţi în dosar. La începutul lunii iunie, agenţii de la Biroul Rutier şi Ordine Publică, acuzaţi că au luat mită, au scăpat de măsura arestului preventiv şi arestului la domiciliu.