Mergi la conţinutul principal

Dosarul «Mită la Poliţişti». 6 agenţi rămân în arest la domiciliu

Cei 6 agenţi de la Biroul Rutier cercetaţi în dosarul "Mită la Poliţişti" au rămas în arest la domiciliu. Ieri, Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte, care cereau arestarea preventivă a celor 6 agenţi arestaţi la domiciliu. Este vorba despre Hagiu Daniel, Bunea Marius, Paraleu Alin-Petrişor, Podaru Fănel, Simion Marius, Meiroşu Cosmin Valentin. Informaţia ne-a fost transmisă de Luminiţa Ignat, din cadrul Biroului de Informare şi Relaţii Publice al CA Bucureşti.
Doar primii trei dintre cei arestaţi la domiciliu au formulat contestaţie împotriva măsurii, însă, între timp, şi le-au retras. Cert este că a rămas în vigoare soluţia dată de prima instanţă, respectiv Tribunalul Bucureşti, care a dispus, la începutul săptămânii trecute, arestarea la domiciliu pentru cei 6 agenţi rutieri.
Ceilalţi 5 poliţişti rutieri brăileni, suspectaţi că au luat mită de la şoferii teribilişti, pe numele cărora au fost emise mandate de arestare preventivă au contestat măsurile dispuse de Tribunalul Bucureşti, însă nu au obţinut câştig de cauză. Pe data de 19 mai, Curtea de Apel Bucureşti a respins, ca nefondate, contestaţiile împotriva măsurii arestării preventive, formulate de Bălan Cristian, Pascu Dragoş, Meiroşu Daniel, Oprescu Florian-Valentin şi Ion Emanuel. Pe numele acestora, a fost emis mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile, în seara de 12 mai.
Poliţiştii de la Biroul Rutier Brăila şi de la Ordine Publică, ajunşi în vizorul Direcţiei Generale Anticorupţie, sunt acuzaţi oficial de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual. Marţea trecută, 11 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila - Biroul Rutier au fost arestaţi preventiv şi la domiciliu, faţă de alţi zece agenţi, dar şi un şofer care i-ar fi dat mită unui angajat al Poliţiei Judeţene, fiind dispusă măsura controlului judiciar. Din referatul cu propunere de arestare preventivă a reieşit faptul că, în perioada decembrie 2014 - aprilie 2015, inculpaţii (agenţi de poliţie), în schimbul unor sume de bani sau alte foloase, nu au luat măsurile legale cu ocazia depistării şi sancţionării contravenţionale a unor persoane care au încălcat normele legale referitoare la regimul rutier. De asemenea, aceştia şi-au folosit funcţia deţinută pentru a înlesni unele activităţi ilicite şi, implicit, pentru a obţine foloase necuvenite. DGA a avut ofiţeri sub acoperire care i-au prins cu mâţa în sac pe agenţii suspectaţi.
Mita pe care poliţiştii o primeau de la şoferii teribilişti, pentru a-i ierta, se încadra între 100 şi 1.500 lei, au stabilit anchetatorii.
În dimineaţa zilei de 11 mai, descinderi în forţă au avut loc la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila. Au fost efectuate percheziţii domiciliare în 16 locaţii situate pe raza judeţului Brăila, din care 3 la sediul unor unităţi de poliţie, fiind vizate în total 35 de persoane, din care 26 angajaţi MAI.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro