Mergi la conţinutul principal

Dosarul «Măcel în Acapulco». Scandalagiii rămân la arest

cauza înregistrată la Curtea de Apel Galaţi este în curs de judecată, şase dintre inculpaţi fiind încă în spatele gratiilor • judecătorii au menţinut arestul inculpaţilor Gălăţeanu Costică, Neacşu Marian Cristian, Şerban Robert, Postelnicu Cristian Florentin, Ivanovici Fănel şi Neacşu Marian • aceştia au formulat cereri de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, însă le-au fost respinse • la Tribunalul Brăila atacatorii din club au primit ani grei de închisoare, cea mai mare pedeapsă fiind de 17 ani închisoare, însă au formulat apel • atacul de o violenţă extremă, din clubul aflat pe Faleza Dunării, s-a produs în octombrie 2016, indivizii venind cu săbii şi topoare pentru a face legea

 

Judecată în curs la Curtea de Apel Galaţi în dosarul “Acapulco”. Indivizii care au atacat cu sânge rece clienţii aflaţi în clubul situat pe Faleza Dunării, în octombrie 2016, se chinuie să iasă din spatele gratiilor, însă fără succes. Este vorba despre şase persoane faţă de care s-a dispus măsura arestării preventive şi care a fost prelungită lunar. Recent, judecătorii au menţinut ca fiind legală şi temeinică arestarea inculpaţilor Gălăţeanu Costică, Neacşu Marian Cristian, Şerban Robert, Postelnicu Cristian Florentin, Ivanovici Fănel şi Neacşu Marian. “Respinge, ca nefondate, cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu formulate de inculpaţi. Definitivă”, este ultima soluţie pronunţată de judecătorii CA Galaţi.

Dosarul este pe rolul instanţei superioare, judecătorii urmând să dea sentinţa finală. La şedinţa de la începutul acestei luni s-a dispus amânarea pentru vizionarea înregistrărilor video şi audierea martorilor.

Cei 13 acuzaţi din acest dosar au primit ani grei de închisoare la Tribunalul Brăila, însă au formulat apel. Sentinţa în primă instanţă s-a dat în luna mai, inculpatul Gălăţeanu Costică fiind cel care a primit cea mai mare pedeapsă, de 17 ani închisoare pentru tentativă de omor. La rândul său, Neacşu Marian a fost condamnat la 12 ani închisoare, iar Neacşu Marian Cristian la 9 ani şi 6 luni închisoare. Inculpatul Şerban Robert are de executat o pedeapsă de 9 ani şi 6 luni închisoare, Postelnicu Cristian Florentin are 5 ani şi 8 luni închisoare, Zaharia Daniel Iulian urmează să execute în regim de detenţie pedeapsa de 5 ani şi 4 luni închisoare. Inculpatul Radu Florin a primit o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare, însă în cazul lui s-a revocat beneficiul suspendării sub supraveghere a executării unei pedepse anterioare de 3 ani închisoare. Au fost şi inculpaţi care au primit închisoare cu suspendare. Astfel, Manole Ionuţ Alexandru are o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare, cu suspendare sub supraveghere; Chiriţă Cosmin Valentin - condamnat la 2 ani închisoare pentru mărturie mincinoasă, cu suspendare sub supraveghere; Bărbulescu Constantin Georgian, condamnat la 2 ani închisoare pentru mărturie mincinoasă, cu suspendare sub supraveghere.

Doi minori, respectiv Mihăiţă Iordănel C. şi Fănel I., ambii în vârstă de 17 ani, au fost trimişi în centru de detenţie pe o durată de 5 ani. DJ-ul de la Club Acapulco, Bălan Sorinel Nicuşor, acuzat de mărturie mincinoasă, a fost achitat.

Altercaţia din Club “Acapulco” a izbucnit în seara de 8 octombrie 2016, dintr-un motiv stupid: refuzul unui barman de a se duce după ţigări. Fiind ameninţat, acesta a cerut ajutorul unuia dintre inculpaţi şi de aici s-a pornit atacul violent. Inculpaţii au venit la locul de distracţie, cu săbii şi topoare, au spart uşa, au lovit pe cine le-a ieşit în cale şi i-au pus pe fugă pe clienţi. Potrivit anchetatorilor, în jurul orei 22.30, Costică Gălăţeanu, înarmat cu o sabie, şi Marian Neacşu, înarmat cu un topor, împreună cu alte aproximativ 8-10 persoane, toate înarmate cu arme albe (săbii şi cuţite), au pătruns prin distrugerea uşii de acces în localul “Acapulco”. Folosind armele, aceştia au lovit mai multe persoane. La un pas de moarte a fost Vlad Marian, nepotul unui fost boxer de performanţă, ajuns în stare gravă la spital, el având nevoie de 70-80 zile de îngrijiri medicale. După aproape două săptămâni, anchetatorii au reuşit să îi identifice pe câţiva dintre suspecţii atacului din club, apoi au urmat şi alţii.

În aprilie 2017, procurorii au definitivat cercetările în dosarul “Acapulco” şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro