Mergi la conţinutul principal

Dosarul «Furca în ochi». Atacatorul de la Vultureni, doi ani de închisoare

Marian Iconaru, localnicul din Vultureni care l-a atacat cu furca pe Marian Lupu şi i-a scos ochiul, a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru infracţiunea de vătămare corporală • sentinţa s-a dat de către Judecătoria Făurei, zilele trecute, însă nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel • prima instanţă îl obligă pe  inculpat să plătească Spitalului Judeţean suma de 6.322 lei, reprezentând contravaloare servicii medicale acordate victimei, iar lui Marian Lupu suma de 50.000 lei, daune morale

 

Individul din satul Vultureni care i-a înfipt furca în ochi unui consătean şi-a primit condamnarea în primă instanţă. Joi, Judecătoria Făurei i-a aplicat lui Marian Iconaru pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală. “Atacatorul cu furca” are de plătit şi daune morale către victimă, dar şi contravaloarea serviciilor medicale acordate de către Spitalul Judeţean Brăila. “O pedeapsă mult prea mică....unui hoţ de găini tot 2 ani închisoare îi dă. Nu este normal aşa ceva. Oricum, poliţiştii şi procurorii sunt mână în mână cu infractorii, la noi în localitate. Şi în cazul lui Iconaru Marian s-a intervenit. În instanţă, procurorul l-a trimis numai pe Iconaru, deşi au fost trei persoane când m-au atacat, tocmai pentru a nu fi vorba despre grup infracţional, caz în care pedeapsa era mai mare. Chiar mie mi-a zis procurorul Parchetului de la Făurei că şi eu l-aş fi ameninţat anterior pe inculpat, ceea ce nu este adevărat, eu am fost atacat pur şi simplu cu furca şi am rămas fără ochi, aşa, fără motiv. Oricum, am cerut daune morale de 300.000 lei, o să formulez apel în cauză şi sper ca la instanţa superioară să se dea o pedeapsă mai aspră”, ne-a declarat, revoltat, Marian Lupu. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila l-au trimis în judecată, pentru vătămare corporală, pe Marian Iconaru, de 33 de ani, pentru atacul comis în vara anului trecut, în faţa unui bar din Vultureni. Victima s-a trezit practic lovită cu furca şi a ajuns la spital plină de sânge. Marian Lupu a fost operat, însă ochiul nu a putut fi salvat. Acum, Judecătoria Făurei a dat sentinţa, însă asta nu îl linişteşte pe cel atacat, mai ales că a rămas cu un handicap pe viaţă.

Condamnă pe inculpatul Iconaru Marian, la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală. Interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei închisorii. Admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila şi obligă inculpatul să plătească acestei părţi civile suma de 6.322,85 lei reprezentând contravaloare servicii medicale acordate părţii civile Lupu Marian. Admite în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă Lupu Marian şi obligă inculpatul să plătească acestei părţi civile suma de 50.000 lei reprezentând daune morale. Obligă inculpatul la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este soluţia pronunţată în şedinţa publică din data de 11 mai.

 

Acuzaţiile procurorilor

După cum a stabilit procurorul de caz, la data de 30 iulie 2016, lucrătorii de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei au fost sesizaţi, prin numărul de urgenţă 112, despre faptul că Marian Lupu este victima unei agresiuni.

Cercetările penale efectuate în cauză au arătat faptul că, în seara respectivă, în timp ce se afla în faţa unui bar din satul Vultureni, unde consuma băuturi alcoolice, inculpatul Marian Iconaru, pe fondul unei stări conflictuale vechi de doi ani, l-a lovit pe Marian Lupu cu furca în zona capului şi a toracelui. Agresiunea asupra persoanei vătămate a fost săvârşită fără ca aceasta să îl provoace în vreun fel pe inculpat. Ca urmare a loviturilor primite, a fost necesară transportarea la spital a victimei, unde a primit îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit raportul de constatare medico-legală, din august 2016, de către Serviciul de Medicină Legală Brăila, în care s-a menţionat faptul că Marian Lupu a prezentat “leziuni orbito-palpebrale la nivelul ochiului drept, care s-au putut produce prin lovire cu un corp dur şi pentru care a necesitat un număr de 70-80 de zile de îngrijire medicală, în cazul unei evoluţii fără complicaţii. De asemenea, medicii legişti au stabilit că, urmare a pierderii ochiului drept, persoana vătămată prezintă infirmitate definitivă, viaţa acesteia nefiind însă pusă în pericol”.

La momentul audierii sale, Marian Iconaru a recunoscut săvârşirea faptei, precizând că l-a lovit pe consăteanul său, cu o furcă ce avea cap metalic cu patru coarne, aplicându-i o primă lovitură în zona capului, a doua peste mână, iar a treia lovitură în zona toracelui. Inculpatul a spus că a făcut acest lucru fără ca persoana vătămată să îl provoace, pe fondul unei stări conflictuale vechi.

Din declaraţiile martorilor audiaţi în cauză, au arătat procurorii, a reieşit faptul că inculpatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice când a comis fapta.

În august 2016, când a dat declaraţii în faţa procurorului, partea vătămată, Marian Lupu (48 de ani), a spus că se va constitui parte civilă în procesul penal, cu suma de 300.000 lei, având în vedere pierderea ochiului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro