Mergi la conţinutul principal

Dosarul «Execuţie în stil mafiot»: Ionel Stoian, zis «Ţânţaru'», îşi apără fiica

• Ionel Stoian a recunoscut poza fetei sale în ediţia de ieri a cotidianului nostru şi, iniţial, s-a simţit ofensat că a fost numit “interlop «cu greutate»“ în cadrul articolului, deşi nu i-a fost precizat numele • acesta a susţinut că triunghiul amoros dintre fata sa, agresorul Mădălin şi victima Cristian Brot nu ar fi existat, poveştile de dragoste consumându-se la o distanţă destul de mare, una de alta • motivul răfuielii însângerate de vineri, potrivit celui poreclit “Ţânţaru'“, ar fi fost o reglare de conturi între Mădălin Pentelie şi Cristi Brot legată de împărţirea banilor obţinuţi de pe urma prostituatelor • în niciun caz fiica sa nu a fost motiv de dispută între cei doi băieţi, potrivit lui Stoian • ieri, Cristian Brot, tânărul împuşcat în mijlocul străzii, a fost înmormântat

 

Tatăl fetei despre care se presupune că ar fi fost motivul de răfuială dintre victima Cristian Brot şi agresorii Mădălin Pentelie şi Florin Pîtea, zis “Pekenia”, ne-a contactat telefonic pentru a dezminţi această ipoteză, dar şi pentru a face noi dezvăluiri în dosarul “Execuţie în stil mafiot”. Ionel Stoian, zis “Ţânţaru'“, care a făcut parte dintr-o grupare în trecut, după cum a afirmat chiar el, a sărit în apărarea fiicei sale, spunând că aceasta a încheiat relaţia cu Cristian Brot în urmă cu aproape un an, iar în prezent tânăra este căsătorită cu un alt băiat. Mai mult, Ţânţaru' susţine că acest triunghi amoros dintre fata sa, Cristian şi Mădălin nu ar fi existat niciodată, iar certurile dintre cei doi băieţi ar fi plecat de la bani şi prostituate. Acesta speră ca anchetatorii să facă lumină în acest dosar şi să arate clar că răfuiala care a dus la moarte nu a pornit de la fata sa, ci din cu totul alte motive.

Ionel Stoian ne-a confirmat că fiica sa a avut o relaţie atât cu Mădălin, în urmă cu mai bine de 4 ani, dar şi cu Cristian Brot, însă poveştile de dragoste nu s-au suprapus niciodată, iar Mădălin nu a mai căutat-o pe tânără de mulţi ani. “Cu Mădălin, fata mea a avut o relaţie de o săptămână, dar ca amici. Fata mea a fost naivă şi este în continuare naivă. Ea nu este genul de fată care să-i seducă pe băieţi. În acea săptămână, au ieşit la o cafea, la o plimbare şi atâta tot. Altceva nu s-a întâmplat. Au ieşit în speranţa că se poate închega o relaţie de prietenie. Nu a fost să fie pentru că am intervenit atât eu, mai ales că eu îl cunoşteam pe tatăl lui Mădălin, cât şi părinţii lui. Relaţia nu s-a suprapus cu relaţia cu Brot. În momentul în care fata mea a avut relaţia cu Mădălin, nici nu-l cunoştea pe acest Brot. Cu Mădălin, din ce am înţeles şi eu, fiica mea nu a mai vorbit de aproape 4 ani, de când n-au mai fost împreună. Între timp, am aflat că ea a închegat o relaţie cu Brot”, ne-a povestit acesta.

 

“Fetele se «prepară» înainte de a fi trimise la prostituţie, cam un an-doi”

Băbatul ne-a mai declarat că s-a opus vehement relaţiei dintre fiica sa şi Cristian Brot, pentru că ştia că acesta din urmă era proxenet. “Eu am fost contra relaţiei cu Brot. Relaţia celor doi nu a durat foarte mult, pentru că el a fost arestat, a stat 2-3 ani în închisoare, în Elveţia. Victima Cristian Brot era proxenet, a dus o grămadă de fete din Brăila la prostituţie, în toate ţările europene. Eu nu am vrut ca fata mea să ajungă în aceeaşi branşă. Poate Cristian nu i-a propus, pe moment, acest lucru (n.r. să practice prostituţia), dar, chiar dacă nu sunt proxenet, stau în mijlocul lor şi văd fel şi fel de chestii. Fetele se «prepară» înainte de a fi trimise la prostituţie, un an, doi, să prindă dragoste de proxenet, le duce prin discoteci, baruri, apoi le spune «Gata, mamă, nu mai avem bani! Trebuie să plecăm în afară să facem bani!»“, a explicat “Ţânţaru'“. Acesta susţine că nu îi cunoaşte personal pe cei doi agresori ai lui Brot, în speţă Mădălin şi Florin. Totuşi, a aflat de la cunoscuţii acestora că motivul răfuielii mortale ar fi fost legat de bani şi femei care practică cea mai veche meserie din lume. Astfel, lumea vorbeşte că Mădălin ar fi avut o datorie în bani la Cristian Brot şi, deşi s-ar fi achitat faţă de victimă, Brot ar fi cerut şi alţi bani de la Mădălin, lucru ce seamănă a cămătărie. Stoian susţine că nici vorbă ca fata lui să fie motiv de dispută între cei doi tineri, mai ales că acesta se cunoştea personal cu familia lui Mădălin şi ştie foarte bine că tânărul nu a mai căutat-o nici imediat după ce s-a încheiat tentativa de relaţie de o săptămână, nici în timp ce fata avea o relaţie cu Brot. “Ei chiar nu s-au certat niciodată din cauza fetei mele. Ei au avut o reglare de conturi de la femei care practică prostituţia şi de la bani. Nicidecum din cauza fetei mele. Din câte am înţeles, Mădălin avea să-i dea nişte bani victimei, i-a dat, iar victima ar fi vrut şi mai mult de la Mădălin”, au fost cuvintele bărbatului.

 

«Fata mea s-a căsătorit cu un băiat cuminte»

Ţânţaru' ne-a mai povestit că fata lui a încheiat relaţia cu Cristian Brot în urmă cu un an, între timp tânăra căsătorindu-se cu altcineva. Totuşi, Brot nu s-ar fi împăcat cu gândul despărţirii şi ar fi căutat-o în tot acest timp, în speranţa că ar putea relua relaţia de dragoste. Întrebat de reporterii “Obiectiv – Vocea Brăilei” de ce nu a reuşit să pună capăt relaţiei dintre fiica sa şi Brot, aşa cum a procedat în cazul lui Mădălin, acesta ne-a răspuns că Brot a fost prima dragoste a tinerei şi, deşi a purtat câteva discuţii cu băiatul, eforturile sale au fost în zadar. “Între mine şi victimă au fost 2-3 conversaţii şi i-am zis să-mi lase fata în pace, să-şi termine şcoala. Fata mea are bacul, licenţă şi master. I-a plăcut şcoala. A fost naivă şi a «halit» vrăjeala acestui Brot, ca să spun aşa. El a fost primul bărbat la fata mea, ca să vă spun aşa. Fata s-a ataşat de el, normal. Băiatul ăsta, Brot, dădea târcoale pe la toate liceele, cum fac anumiţi proxeneţi, căci de acolo se agaţă femeile. Fata mea s-a certat ulterior cu Brot şi s-a căsătorit cu un băiat cuminte, de aproape un an. În acest timp, Brot o tot căuta şi dădea târcoale blocului. Dacă tot aţi spus că sunt interlop, vă daţi seama că şi copiii mei sunt cunoscuţi. Având şi el (Cristian Brot – n.r.) o grămadă de prieteni, poate îl informau «vezi că fata lu' Cutărescu este aici» şi venea şi el. Încerca să o recucerească, să fie împreună din nou.”, ne-a declarat Ionel Stoian.

 

«Da, am făcut parte dintr-o grupare, dar poate eram şofer!»

Totodată, legat de articolul prezentat în ediţia de ieri a cotidianului nostru, în care Ionel Stoian a fost numit “interlop «cu greutate»“, fără ca măcar să-i fie precizat numele, acesta a ţinut să dezmintă că ar fi avut legături cu lumea interlopă din Brăila. Numai că, pe parcursul conversaţiei purtate, ieri, la telefon cu reporterii “Obiectiv”, Stoian a recunoscut că a făcut, totuşi, parte dintr-o grupare cu mulţi ani în urmă. Deşi la începutul discuţiei, a zis că “Lumea vorbeşte în Brăila că sunt interlop. Oi fi şi nu ştiu eu”, câteva minute mai târziu, acesta ne-a dezvăluit că porecla sa este “Ţânţaru'“, lăsând să se înţeleagă că porecla are rezonanţă în rândul brăilenilor. “Puteţi să mă citaţi cu numele meu, Ionel Stoian, alias «Ţânţaru'», acum ştiţi cine sunt, da? Să vă spun ceva şi din «palmaresul» meu. Într-adevăr, am făcut parte dintr-o grupare, nu vă spun care, da? Poate am fost renumit, poate sunt şi acuma şi nu ştiu eu, pentru că sunt plecat de ani de zile din ţară. Eu am o firmă de 6-7 ani şi mă ocup cu importul şi exportul de maşini, sunt plătitor de taxe şi impozite la nemţi. Da, am făcut parte dintr-o grupare, dar poate eram şofer! Să ştiţi că am avut o viaţă frumoasă şi acum sunt familist convins. (…) Dacă vă fac nişte dezvăluiri va fi articolul secolului”, a încheiat Stoian discuţia telefonică.

 

Cristian Brot a fost înmormântat, ieri

Zeci de prieteni şi cunoscuţi ai lui Cristian Brot, executat în plină stradă de doi foşti prieteni din copilărie, l-au condus pe tânăr pe ultimul drum. Acesta a fost înmormântat la Cimitirul “Sfânta Maria”, în jurul orei prânzului. Cortegiul funerar a dat traficul rutier peste cap, pe Bulevardul Dorobanţilor, timp de zeci de minute.

Reamintim că vineri, la ora 12.00, brăilenii Mădălin Iulian Pentelie şi Florin Pîtea, zis “Pekenia” l-au împuşcat cu o armă letală pe Cristian Brot, evenimentul producându-se la intersecţia străzilor Ardeanu şi Ion Ghica, din municipiu. S-au tras şase gloanţe, dintre care trei au străpuns trupul lui Brot. Deşi a fost dus de urgenţă la spital, medicii nu i-au mai putut salva viaţa, din cauza leziunilor grave. Imediat după comiterea oribilei crime, Mădălin şi Florin zis “Pekenia” au fugit de la faţa locului cu un autoturism, fiind depistaţi abia sâmbătă seara, într-o locuinţă din Surdila Greci. Aceştia stăteau ascunşi în hornul casei, în speranţa că poliţiştii nu îi vor găsi. Cei doi agresori au fost duşi la audieri, apoi arestaţi preventiv pentru o lună. Florin este acuzat de infracţiunea de omor, iar Mădălin de complicitate la omor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu