Mergi la conţinutul principal

Dosarul «Colet cu droguri». Inculpaţii sunt liberi

* după aproape un an şi jumătate de când trei traficanţi de droguri de risc, prinşi cu un colet cu droguri la intrarea în Brăila, au fost trimişi în judecată de procurori DIICOT, procesul este încă în curs * recent, inculpaţii F. A. I., D. C. C. şi P. G. S. şi-au recăpătat cu totul libertatea, în sensul că au scăpat chiar şi de măsura controlului judiciar, care a fost revocată la Tribunalul Galaţi * iniţial, inculpaţii F. A. I., D. C. C. şi P. G. S. au fost arestaţi preventiv, după prinderea în flagrant în iunie 2020, însă în mai 2021 măsura a fost înlocuită cu arestul la domiciliu, apoi cu control judiciar * la sfârşitul anului trecut, această măsură a fost revocată * în coletul primit din Spania au fost descoperite disimulate printre articole vestimentare cantităţi de marijuana, haşiş şi cocaină

 

 

 

 

Traficanţii prinşi la intrarea în Brăila cu un colet cu droguri adus din Spania, în care erau cantităţi de marijuana, haşiş şi cocaină, sunt liberi să facă din nou “afaceri” cu droguri. Dosarul “Coletul cu droguri” se află înregistrat pe rolul Tribunalului Galaţi, iar judecata a început încă din ianuarie anul trecut, numai că amânările în dosar au tot curs. A trecut aproape un an şi jumătate de când trei traficanţi de droguri de risc, prinşi cu un colet cu droguri, au fost trimişi în judecată de procurori Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Recent, inculpaţii F. A. I., D. C. C. şi P. G. S. şi-au recăpătat cu totul libertatea, în sensul că au scăpat chiar şi de măsura controlului judiciar, care a fost revocată la Tribunalul Galaţi, instanţă unde se află înregistrat dosarul. Iniţial, traficanţii au fost arestaţi preventiv, după prinderea în flagrant în iunie 2020, însă în mai 2021 măsura arestării preventive a fost înlocuită cu arestul la domiciliu. Ulterior, inculpaţii au fost puşi sub control judiciar, iar la sfârşitul anului trecut, această măsură a fost revocată.

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată în acest dosar în noiembrie 2020, iar primul termen de judecată a fost pe 26 ian 2021.

După cum v-am informat anterior, indivizii prinşi cu un colet plin cu droguri adus din Spania, la intrarea în Brăila, au fost trimişi în judecată de procurori, iar  dosarul în care sunt inculpaţi cei trei brăileni a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Galaţi în data de 9 noiembrie. În vara anului 2020, inculpaţii au fost prinşi în flagrant de procurori şi poliţişti, în coletul primit din Spania fiind descoperite disimulate printre articole vestimentare cantităţi de marijuana, haşiş şi cocaină. Cei trei traficanţi de droguri au fost arestaţi preventiv.

 

Drogurile ascunse în colet, printre haine

Astfel, la data de 18 iunie 2020, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Galaţi au surprins în flagrant delict, într-un autoturism, la intrarea în municipiul Brăila, doi bărbaţi, de 21 şi 26 de ani, ambii din municipiul Brăila. Aceştia aveau asupra lor un colet ce conţinea droguri de risc şi de mare risc. Potrivit anchetatorilor, în coletul expediat din Spania au fost descoperite, disimulate printre mai multe articole vestimentare şi medii de stocare, 896 de grame de marijuana, 674 de grame de haşiş şi aproximativ 20 de grame de cocaină. Ulterior, a fost identificat şi destinatarul coletului, un bărbat de 30 de ani, din municipiul Brăila. Din cercetări a rezultat că acesta i-ar fi determinat pe ceilalţi doi să preia şi să transporte coletul cu droguri din Spania, urmând să le vândă în judeţele Galaţi şi Brăila. Cele trei persoane cercetate pentru comiterea infracţiunilor de instigare la trafic de droguri de risc şi de mare risc şi trafic de droguri de risc şi de mare risc, au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind apoi prezentate instanţei cu propunere de arestare. La data de 19 iunie 2020, măsura arestului a fost admisă de judecători pentru o lună de zile, fiind ulterior prelungită.

O bună perioadă, inculpaţii au încercat să scape de măsura de arest preventiv, însă fără succes. Abia la şedinţa din data de 20 mai 2021, magistraţii Tribunalului Galaţi au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive luată faţă de F. A. I., D. C. C., P. G. S., cu măsura arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile. Acestora li s-a impus obligaţia de a nu părăsi imobilele de domiciliu, fără încuviinţarea instanţei de judecată. Pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii au avut de respectat unele obligaţii.

După cum se arată pe site-ul instanţei, la data de 21 septembrie 2021, măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpaţii F. A. I., D. C. C., P. G. S., a fost înlocuită cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile de la momentul rămânerii definitive a prezentei încheieri.

Traficanţii au stat o perioadă sub control judiciar, însă la şedinţa din 29 decembrie 2021, judecătorii Tribunalului Galaţi au revocat măsura controlului judiciar luată asupra inculpaţilor F. A. I., D. C. C., P. G. S. Soluţia a fost comunicată inculpaţilor, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila - Biroul de Supravegheri Judiciare din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - organ desemnat pentru supraveghere inculpaţilor pe perioada controlului judiciar, poliţiştilor în a cărei circumscripţie domiciliază inculpaţii şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Practic, acum, cei trei inculpaţi aşteaptă soluţia instanţei în cadrul dosarului ce are ca obiect “traficul de droguri” (Legea 143/2000 art. 2, art. 47 Cod penal rap. la art. 2 al. 1 şi 2), următorul termen fiind stabilit pentru începutul lunii mai.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro