Dosarul «Bogăţeanu». Controlul judiciar îi cam încurcă pe inculpaţii «Romică Caţali» şi Graur | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Dosarul «Bogăţeanu». Controlul judiciar îi cam încurcă pe inculpaţii «Romică Caţali» şi Graur

Interlopii din dosarul "Bogăţeanu", acuzaţi de infracţiuni de trafic de persoane, trafic de minore, spălare de bani şi proxenetism, sunt cam deranjaţi de măsura controlului judiciar. Şeful grupării din Vărsătura, Radu Bogăţeanu, alias "Romică Caţali", precum şi inculpaţii Ionel Graur şi Sorin Alexandru Botea au făcut eforturi pentru a scăpa de această măsură, impusă de instanţă, însă fără succes. La termenul de judecată de vineri, 30 octombrie, Tribunalul Brăila le-a dat vestea proastă. "Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Bogăţeanu Radu, Graur Ionel şi Botea Sorin Alexandru şi menţine în continuare această măsură preventivă. Respinge ca neîntemeiate cererile de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar, formulate de inculpaţi. Respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar formulată de inculpatul Serea Panaghiotidis Petruş. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare", este soluţia dată de judecători.
Pe timpul controlului judiciar, inculpaţii nu au voie să depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată şi nu trebuie să intre în legătură cu ceilalţi inculpaţi în sosar. În caz contrar, ei riscă să ajungă în spatele gratiilor. Arestat la domiciliu rămâne în continuare şi Cornel Amza, zis "Şoricel", cu permisiunea de a părăsi domiciliul 6 ore pe zi, ca să se poată prezenta la locul de muncă. Amza este administrator de firmă şi are o afacere pe şoseaua Buzăului.
În septembrie, cinci dintre inculpaţii din dosarul "Bogăţeanu" au fost norocoşi şi au reuşit să scape de controlul judiciar. Astfel, magistraţii Tribunalului Brăila au dispus revocarea măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de Nicolae Pătraşcu, Cătălin Pradaiş, G.L, Alina Serea şi Mihai Tănase. Instanţa de judecată nu s-a arătat la fel de blândă însă faţă de ceilalţi inculpaţi

Traficanţii de carne vie s-au umplut de bani

La începutul acestui an, zece membri ai grupării "Caţali" au fost trimişi în judecată de DIICOT, fiind acuzaţi că au exploatat 17 tinere, inclusiv minore, în perioada 2002 - 2004, obţinând 470.000 dolari, 65.000 euro şi 16 milioane de lei vechi. În timpul procesului, judecătorii au pus sechestru pe averile interlopilor.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Brăila, victimele traficului de carne vie au fost racolate de proxeneţii brăileni prin minciună, constrângere şi ameninţări cu moartea, una dintre acestea fiind vândută, la un moment dat, cu suma de 2.000 euro. În ziua de 28 ianuarie 2015, proxeneţii au fost trimişi în faţa instanţei pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, spălare de bani şi proxenetism. Recordul la încasări îl deţine Petruş Serea Panaghiotidis, care a scos din exploatarea tinerelor racolate şi trimise în Spania aproape 250.000 dolari, peste 53.000 euro şi 16 milioane de lei vechi.
Fetele trimise "la produs" proveneau din familii sărace şi dezorganizate. Nu erau în stare să "lupte" şi, oricum, atunci când tinerele racolate refuzau să se prostitueze, proxeneţii deveneau violenţi. Următorul termen de judecată în dosarul "Bogăţeanu" a fost stabilit pentru 10 noiembrie 2015.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro