Dosarul «Ahmeya»: DIICOT a ridicat mii de documente de la Spitalul Judeţean | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Dosarul «Ahmeya»: DIICOT a ridicat mii de documente de la Spitalul Judeţean

Ancheta procurorilor DIICOT în ceea ce priveşte reţeaua de fabricare a scrisorilor şi reţetelor medicale pusă bine la punct de foştii soţi Liliana şi Titi Sgîrcitu continuă. Zeci de cutii pline cu acte de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila au fost trimise recent la sediul central al DIICOT, după cum a declarat chiar dr. Mihail Iugulescu, managerul unităţii spitaliceşti.
Procurorii DIICOT încă fac cercetări în ceea ce priveşte dosarul lanţului de farmacii "Ahmeya", prin intermediul căruia erau decontate reţete fictive. Reamintim că implicat în toată această activitate infracţională a fost şi unul din medicii oncologi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, dr. Cosmin Boldeanu, pe atunci chiar şef de secţie. După ce, pe 21 septembrie 2015, anchetatorii au descins în cabinetul său şi au ridicat saci întregi cu documente medicale, ancheta pare a fi departe de final. Procurorii încă studiază actele ridicate în urma percheziţiilor şi solicită continuu noi hârtii de la instituţii, aşa cum este şi cazul unităţii spitaliceşti brăilene. După cum chiar managerul dr. Mihail Iugulescu a declarat, mii de documente din spital ajung periodic pe masa DIICOT Bucureşti. "Povestea cu Oncologia a adus surprize mari, cum a fost povestea cu DIICOT. Nici nu vreau să-mi amintesc, pentru că au fost nişte nopţi nedormite atunci. Şi acum car documente la Bucureşti. (...) Mi s-au cerut peste noapte documente şi m-am conformat imediat, pentru că altfel primeam mandat că obstrucţionez justiţia. Nu aveam logistica necesară în spital pentru a procesa 1.500 de foi de observaţie pagină cu pagină, aşa că le-am urcat în maşina spitalului şi, cu ajutorul juristului, le-am dus la sediul central al DIICOT. Chiar şi în săptămâna în care aveam comisia de acreditare la spital ni s-au solicitat documente", a afirmat sursa citată.

Tunul de 1.800.000 lei dat de familia Sgîrcitu

Ancheta vizează grupul infracţional constituit de foştii soţi Liliana şi Titi Sgîrcitu şi care, timp de mai bine de patru ani, au prejudiciat bugetul statului cu sume de ordinul milioanelor de lei, susţin anchetatorii
După cum v-am mai informat, în data de 21 septembrie 2015, procurorii DIICOT au dat iama în mega-afacerea "Ahmeya", lanţul de farmacii brăilene deţinut de Liliana Sgîrcitu, pe vremea aceea soţia controversatului Titit Sgîrcitu. Potrivit actelor de urmărire penală, cei doi brăileni ar fi atras în grupul infracţional medici de specialitate, medici de familie şi funcţionari din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Brăila, acum foşti angajaţi. "Numitul Titi Sgîrcitu a înfiinţat societatea SC Ahmeya Pharm SRL, al cărei administrator este soţia sa - Sgîrcitu Liliana Valentina. Prin intermediul acestei societăţi, în complicitate cu medici şi funcţionari din cadrul CJAS Brăila, cu ştiinţa majorităţii angajaţilor din cadrul celor două puncte de lucru ale societăţii, sus-numiţii au decontat ilegal sume importante de bani, simulând eliberarea unor medicamente din stocuri scriptice în baza unor reţete fictive, eliberate de medici specialişti sau de familie, valoarea estimată a prejudiciului fiind la acel moment de 1.800.000 lei", se arată în referat.
"Caracatiţa" Sgîrcitu şi-a întins tentaculele şi în judeţul Constanţa, unde a pus în funcţiune acelaşi mecanism fraudulos de decontare a reţetelor fictive.
După ce inculpaţii au ajuns la audieri, lotul brăilean a primit arest la domiciliu şi control judiciar, iar lotul constănţean arest preventiv, după care control judiciar.
De precizat că soţii Sgîrcitu au divorţat recent.

DIICOT a trimis recent în judecată un grup infracţional identic cu cel constituit de soţii Sgîrcitu

Luna trecută, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea au trimis în judecată mai mulţi indivizi care au aplicat acelaşi sistem de fraudare a bugetului de stat ca acela constituit de soţii Sgîrcitu la Brăila şi Constanţa. Medici, farmacişti şi administratori de farmacii din judeţul Bihor au ajuns în faţa instanţei de judecată. Interesant este faptul că şi acest grup infracţional a activat exact în aceeaşi perioadă cu "caracatiţa" Sgîrcitu, 2012 - 2015.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro