Mergi la conţinutul principal

Dosarul «Şpagă pentru pensii de boală»: Doctoriţele Boală, Ţone şi Andreicuţ, trimise în judecată de DNA

Procurorii DNA Galaţi au dispus, în urmă cu puţin timp, trimiterea în judecată sub control judiciar a inculpatelor Ana Boală - şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, Rodica Ţone şi Cristinel Andreicuţ, ambele medici specializaţi în medicina muncii în cadrul aceluiaşi serviciu aflat în subordinea Casei de Pensii Brăila.
Cele trei doctoriţe sunt acuzate de procurori că au luat mită în formă continuată. În rechizitoriul întocmit, se arată că „în perioada aprilie - iunie 2015, şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, inculpata Boală Ana, medic specialist de medicina muncii, având ajutorul altor cadre medicale din subordine, dar şi al altor persoane, a acordat grade de handicap, în schimbul unor sume de bani, persoanelor care nu se încadrau în diagnosticele necesare, astfel încât acestea să poată să obţină pensii de handicap. Concret, în perioada 27 aprilie - 16 iunie 2015, inculpata Boală Ana a primit de la un număr de 69 de pacienţi pe care i-a consultat în vederea evaluării capacităţii de muncă, diferite sume de bani cuprinse între 50 şi 500 lei, totalizând 3.885 lei, produse alimentare şi nealimentare".
La fel a procedat şi inculpata Rodica Ţone, care a primit de la 68 de pacienţi diferite sume de bani cuprinse între 10 lei şi 100 euro, totalizând 4.810 lei şi 100 euro, produse alimentare şi nealimentare, susţin anchetatorii. În aceea ce o priveşte pe inculpata Cristinel Andreicuţ, aceasta a consultat 8 pacienţi în ziua de 16 iunie 2015 şi a primit de la aceştia suma totală de 1.250 lei, se mai arată în comunicatul emis de DNA.
De asemenea, a mai fost dispusă instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui număr de 228 piese din aur cu greutatea totală de 1,125 kg, ce aparţin inculpatei Rodica Ţone, au afirmat procurorii.
Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor din cadrul Tribunalului Brăila, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.
Reamintim că pe 16 iunie 2015, procurorii DNA şi mascaţii au descins la Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila. În urma percheziţiilor, anchetatorii le-au condus la audieri pe toate cele patru cadre medicale care activau în cadrul serviciului, în speţă dr. Ana Boală, Rodica Ţone, Cristinel Andreicuţ şi Victoria Anghelescu. Dr. Anghelescu a scăpat totuşi de acuzaţiile de luare de mită ale procurorilor, devenind martor în dosarul „Şpagă pentru pensii de boală".
Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro