Mergi la conţinutul principal

Dosarul «Şpagă pentru pensia de boală». Procurorii au contestat sentinţa

• după ce Tribunalul Brăila a dat condamnarea pentru cele trei doctoriţe acuzate de luare de mită, fiind vorba despre închisoare cu suspendare, procurorii au reacţionat • s-a formulat apel în cauză, iar decizia urmează să fie luată de Curtea de Apel Galaţi

 

Sentinţa dată de prima instanţă în cazul doctoriţelor Boală Ana, Ţone Rodica şi Andreicuţ Cristinel, nu prea i-a mulţumit pe procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Aceştia au formulat apel, iar cauza va ajunge la Curtea de Apel Galaţi, unde se va decide dacă medicii de la Serviciul de Expertiză Medicală rămân sau nu cu aceleaşi condamnări blânde. Apelul procurorilor a fost formulat la data de 21 octombrie, după cum se arată pe site-ul Tribunalului Brăila, condamnarea fiind dispusă pe 17 octombrie.

Astfel, şefa serviciului, dr. Boală Ana a fost condamnată la o pedeapsă principală de 3 ani închisoare. Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Inculpata trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul şcolii Postliceale Sanitare “Doctor Luca” Brăila sau la Liceul Teoretic “Panait Cerna”, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare.

Ţone Rodica a primit tot o pedeapsă de 3 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Şi în cazul acesteia, judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Ea trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul şcolii Postliceale Sanitare “Doctor Luca” Brăila sau la Colegiul Naţional “Ana Aslan”, tot pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare.

Cea de-a treia inculpată în acest dosar, dr. Andreicuţ Cristinel, a primit o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni închisoare, tot cu suspendarea executării, munca în folosul comunităţii urmând să fie efectuată tot la Şcoala Postliceală Sanitară “Doctor Luca” Brăila sau la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” Brăila, însă pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare.

Cele trei doctoriţe acuzate de luare de mită trebuie să dea înapoi banii unui număr de 125 de pacienţi, întotal 10.823 lei şi 100 de euro. Majoritatea sumelor de bani plasate doctoriţelor au fost de 50 şi 100 lei, dar au fost şi pacienţi care s-au “aruncat” şi mai mult, pentru a-şi rezolva problemele. O bună parte din averea inculpatelor rămâne încă sub sechestru, cel puţin la acest moment, fiind vorba despre anumite sume de bani şi bijuteriile din aur găsite la domiciliul inculpatei Boală Ana, fiind vorba despre 228 bucăţi din aur, cu greutatea totală de 1.124,96 grame, expertizate tehnic, depuse la Trezoreria municipiului Galaţi. Totuşi, doctoriţele nu au pierdut prea mult din averea strânsă.

Flagrantul care a dat peste cap activitatea Serviciului de Medicină a avut loc în ziua de 16 iunie 2015, când procurori însoţiţi de jandarmi mascaţi au descins la sediul serviciului din subordinea Casei Judeţene de Pensii Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro