Mergi la conţinutul principal

Doruleț Iorga: „Mediul de afaceri este singurul care produce plusvaloare, care aduce bani la bugetul acestei țări și este ultimul așezat la masa legislativă”

* antreprenor cu experiență de aproape 30 de ani, Doruleț Iorga, numărul1 pe lista PMP pentru Senat, a explicat motivele pentru care își dorește să intre în Parlamentul României * Iorga nu a mai fost în vreun partid și a ales PMP deoarece este „singurul care s-a uitat către mediul de afaceri ca la un partener”

 

Doruleț Iorga, candidatul PMP Brăila pentru un fotoliu de senator, a explicat în cadrul unei conferințe de presă, de ce își dorește să intre în Parlamentul României. Acesta a afirmat, recent, că nu a mai făcut politică până acum și că de aproape 30 de ani activează în mediul antreprenorial, fără să fi făcut afaceri cu statul. Pe scurt, Iorga a mai spus că principalul său obiectiv este acela de a aduce mediul de afaceri la masa negocierilor politice, deoarece acest segment foarte important a fost destul de ignorat în România.

”Prezența mea în organizația PMP Brăila se datorează a doi factori: platforma partidului și calitatea oamenilor. Sunt cele două motive care m-au determinat, după aproape 30 de ani petrecuți în antreprenoriat - și încă sunt în antreprenoriat -, să fac pasul în politică. De ce am făcut lucrul ăsta? Pentru că am așteptat întotdeauna o schimbare, ca fiecare dintre noi. Și tot așteptând, mi-am dat seama că dacă nu facem ceva, fiecare în dreptul nostru, nu reușim să mișcăm lucruri. Ăsta este motivul pentru care vreau să arăt antreprenoriatului român că se poate implica și în viața politică. Acum, este foarte adevărat că alegerea făcută este una care ține într-adevăr de cel puțin două aspecte, care se află în programul electoral al partidului. Primul spune: stabilitate și predictibilitate legislativă pentru mediul de afaceri. Să nu uităm că mediul de afaceri este singurul care produce plusvaloare, care aduce bani la bugetul acestei țări și este ultimul  așezat la masa legislativă în momentul în care se iau decizii politice. Mediul de afaceri trebuie să devină un partener pentru orice guvernare, pentru orice decizie politică. Pentru că există întotdeauna o logică economică și nu ține seama de decizia politică. Din păcate, atâția ani de zile am asistat la decizii politice care nu prea au ținut seama de punctele de vedere ale mediului de afaceri. Acesta este primul scop pe care mi l-am fixat pentru acest mandat în Senatul României. Și pentru că nu poți face multe de unul singur, dar cunosc destui antreprenori români, prin natura profesiei și a activității pe care o desfășor - care, în particular, au spus același lucru pe care l-am spus și eu până acum puțin timp, când m-am alăturat echipei de la Brăila -, când am discutat cu domnul Botea și practic, cu domnia sa, am picat de acord să accept această provocare, validată de conducerea partidului. Și provocarea aceasta este. Doar dacă începem câte unul, să ne alăturăm și să sprijinim un partid care - e singurul din punctul meu de vedere care s-a uitat către mediul de afaceri ca la un partener -, și am văzut asta doar dacă am citit obiectivele pe care și le-a stabilit, doar așa vom reuși să schimbăm lucrurile. Domnul președinte PMP, Eugent Tomac, spunea foarte bine, sunt 80 miliarde euro de la Uniunea Europeană. României îi lipsesc viziunea, strategiile, planurile, acțiunile, măsurile pentru acest lucru. Or, acești bani nu pot fi aduși în România fără o relație strânsă și luat ca partener mediul de afaceri. Fiecare așezat acolo unde se pricepe și  unde are competență, a declarat Iorga.

 

Problema managementului integrat al deșeurilor

”Eu mă pricep și am competență de peste 15 ani pe zona protecției mediului și în special pe zona gestionării deșeurilor, unde România are mari probleme! Pe agenda Uniunii Europene, protecția mediului și sănătatea sunt două priorități. După aceste alegeri, România va trebui să facă un decont vizavi de promisiunile neonorate de până acum, în ceea ce privește managementul integrat al deșeurilor. Aici am competență! Aici m-am zbătut cu administrațiile de până acum, oricare ar fi fost ele, să le determin să înțeleagă că anumite decizii politice nu au ce căuta atunci când vorbim de rezultate economice. Acesta a fost și este al doilea motiv pentru care am făcut acest pas. Cu această motivație personală m-am alăturat echipei și partidului, implicit, și aș vrea într-adevăr ca Brăila să fie, după aceste alegeri, un bun exemplu, de bune practici prin care să arătăm că se poate”, a mai adăugat candidatul PMP Brăila.

Întrebat ce va face dacă nu va obține mandatul de senator, Iorga a precizat că va continua să se implice în politica locală în încercarea de a schimba lucruri.

”Sunt brăilean. Născut, crescut aici. Plecat din Brăila, câțiva ani în București, pentru că natura activității a impus ca prezența mea să fie acolo. Dar în toți anii aceștia, compania pe care o conduc am lăsat-o în Brăila. Tocmai datorită oamenilor. Nu m-am rupt niciodată de Brăila. Și în momentul în care am făcut acest pas, mi-am asumat și dorința așa cum avem cu toții, pentru locul natal, afinitatea aceea sufletească, mi-am asumat că trebuie să fac ceva și pentru orașul ăsta. Și știu că pot! Da, rămân în continuare în politică, rămân în PMP, rămân în organizația Brăila, chiar dacă nu voi obține acest mandat. Dar asta mă va motiva și mai mult să ating scopurile pentru care lupt. Pentru că știu că fără sprijin politic - și asta o știu din experiență -, nu poți să realizezi lucruri în plan economic. Și nu este vorba despre interese personale, pentru că... un amănunt - nu că e rău, dar în general percepția publică e următoarea: dacă o companie, un antreprenor are o relație de afaceri cu statul român, se presupune că nu este neapărat curat. Eu am o precizare: de aproape 30 de ani de antreprenoriat am lucrat și lucrez în exclusivitate cu companii private și pe bugete private. Niciodată cu statul român. Nu că nu am vrut, dar acolo m-am regăsit eu. Deci nu am niciun alt interes ascuns decât să fac ceea ce spun. Și mi-am promis, și am promis brăilenilor prin această campanie, că fiecare punct din acest angajament, program electoral pe care mi l-am asumat, îl voi deconta la sfârșitul mandatului”, a mai spus Iorga, cu precizarea că până la PMP, nu a mai fost niciodată membru al vreunui partid politic.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro