Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doru Damian: "Colegiul “Murgoci” a fost transformat patru zile in iarmaroc"

Consilierul municipal PSD Doru Damian condamna public ceea ce el numeste transformarea Colegiului National Gheorghe Munteanu Murgoci in "iarmaroc". Mai exact, Damian, care este si membru in Consiliul de Administratie al colegiului, ca reprezentant al Consiliului Local Municipal, este indignat de faptul ca in sala de sport s-a organizat, timp de patru zile, la finele saptaminii trecute tirgul de pielarie. "Conducerea actuala a liceului a acceptat aceasta manifestare de vinzare, intr-o sala de sport, a hainelor de piele, adidasilor si camasilor de 25 de lei perechea, in niste conditii pe care eu le apreciez ca fiind subumane, in sensul ca bietii oameni se calcau in picioare ca sa poata sa circule si mergeau in sir indian, cum se intimpla pe vremuri in arest. Condamn aceasta mizerie care s-a intimplat acolo, pentru ca timp de patru zile am fost martorii unui incident extrem de neplacut, care reprezinta o jignire la adresa invatamintului si a bunului simt. Curtea liceului a fost blocata cu tot felul de dubite si motoscutere si actualii guvernanti au taiat panglica la acest asa-zis tirg, la care hotii de buzunare au fost probabil la ei acasa", a declarat consilierul, ieri, in cadrul unei conferinte de presa.
Damian a precizat ca abia acum a facut legatura cu o recenta hotarire de Consiliu Local Municipal, prin care se da dreptul institutiilor de invatamint sa inchirieze unele spatii, pentru a atrage sume suplimentare la bugetul lor: "Acum am inteles si capcana prin care ni s-a propus o hotarire de CLM pentru inchirierea unor spatii ale unitatilor scolare, dar vom veni cu un proiect de hotarire de corectare a hotaririi anterioare, pentru a specifica in mod clar ca salile de sport trebuie inchiriate numai pentru manifestari sportive. Existau alte spatii mult mai generoase pentru asemenea manifestari si i-au pus intr-o postura proasta si pe braileni, si pe organizatori, si pe cei care au expus acolo".

Consilierul are banuieli

Consilierul municipal banuieste ca decizia de inchiriere a salii de sport pentru tirgul amintit a fost luata fara a se cere parerea Consiliului de Administratie al colegiului, dat fiind ca el, personal, nu a fost anuntat de vreo sedinta a acestui for de conducere: "Daca s-o fi tinut o sedinta de CA, eu, unul, n-am primit nici o instiintare, desi fac parte din Consiliul respectiv. De altfel, actualul director nu a avut bunavointa de a ne chema niciodata la vreo sedinta de CA pe reprezentantii Primariei si ai CLM. Eu cred ca n-ar fi putut avea loc aceasta manifestare, daca nu ar fi avut aprobarea CA. Daca directorul a facut-o fara stirea CA, este cu atit mai grav. Eu am sa-i fac o adresa directorului colegiului, am sa-i comunic ca fac parte din CA si ca vreau sa particip la aceste sedinte".
Damian a mai declarat ca, din informatiile pe care le are, Primaria si-ar fi facut cota-parte din suma incasata de conducerea liceului, drept chirie pentru cele patru zile.

Scolile au nevoie de fonduri extrabugetare

Directorul Colegiului "Murgoci", prof. Elena Jurea, a spus ca nu a stiut de faptul ca membrii CLM care fac parte din Consiliul de Administratie al scolii trebuie invitati nominal. Profesoara Elena Jurea sustine ca acest contract de inchiriere a fost incheiat legal, a fost trecut prin Consiliul de Administratie si are atit aprobarea Inspectoratului Scolar, cit si a Primariei.
"Deocamdata, banii sint in contul scolii, la Trezorerie. Ce va fi mai departe, unde vor ajunge si cum ii vom utiliza vom hotari mai tirziu. Ceea ce am facut este legal, nu am lezat pe nimeni. Sala de sport nu a fost cu nimic stricata. Trebuie sa stringem si noi fonduri extrabugetare si altfel cum sa facem? Ce fonduri extrabugetare putem atrage? Nimeni nu se inghesuie cu sponsorizari. Daca eram echipa de fotbal poate veneau, dar asa nu vine nimeni. Nu vad nici o problema ca a mai cistigat si scoala ceva bani. Cei care au inchiriat au curatat in urma lor, nu s-a stricat nimic si au fost multumiti", a explicat directorul Elena Jurea de la Colegiul "Murgoci".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii