Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dorinte de Mos Neculai

Miine va fi 6 Decembrie. Si va fi ziua in care pentru multe sute de mii de oameni se va spune "La multi ani!". Sunt toti acei al caror nume de la Nicolae la Nicoleta, de la Neculai la Niculina, de la Nicusor la Niky isi sarbatoresc ziua numelui. Si intre ei, pentru toti brailenii care poarta acest nume sa avem acum un gind bun.
Asa cum un gind bun trebuie sa avem pentru Braila intreaga. Pentru ca Sfintul Neculai este patronul spiritual al orasului nostru.
La multi ani Braila!
Este si seara in care este asteptat Mos Neculai, cel ce aduce pentru copiii cuminti, in ghetutele frumos lustruite si cu grija asezate la usa, daruri pe masura cuminteniei lor si a... posibilitatilor Mosului.
Nu stiu care sint criteriile pe baza carora Mosul apreciaza meritele copiilor. Cu atit mai mult nu stiu daca o comunitate de aproape 250.000 de oameni cum este Braila, indeplineste aceste criterii.
Cu toate acestea nu ne putem opri sa nu-i spunem Mosului ca Braila, "mama, iara nu fiica a tarii Romanesti", cum ii spune Nicolae Iorga, asteapta si ea de la Mos Neculai un semn de pretuire a existentei ei seculare.
Braila nu asteapta cadouri.
Braila asteapta o privatizare de succes la Laminorul si indeplinirea prevederilor Legii 451/2003 privind modernizarea drumului national Galati-Braila-Buzau.
Braila asteapta finalizarea programului ISPA privind canalizarea, canalul colector si statia de epurare, precum si revenirea Insulei Mari a Brailei in proprietatea sa.
Braila asteapta sa-si inceapa activitatea parcul industrial si parcul de soft.
Braila asteapta sa se plimbe din nou pe Dunare, in Gradina Publica, Parcul Monument, in Lacul Sarat sau pe Republicii.
Si mai ales, Braila asteapta ca ai nostri conducatori sa isi aduca aminte ca este ziua ei si sa se termine disputele de orice fel de la conducerea primariei. Pentru ca altfel, Mos Neculai s-ar putea sa ne aduca doar varguta fermecata care sa faca ea ceea ce oamenii nu inteleg sa faca.
Mai asteapta multe altele Braila de la Mos Neculai, unul dintre cei care i-au promis prea multe anul trecut, cind totul parea portocaliu.
Daca macar una din asteptarile de astazi se va indeplini, vom avea un inceput de zimbet pe fata plina de ingrijorare a batrinei cetati.
Daca se vor indeplini mai multe, vom accepta mai usor grijile de zi cu zi.
Si trebuie sa fie grija noastra, a tuturor celor care vremelnic ocupam diverse demnitati, sa ne plecam asupra acestor lucruri. Si este de datoria noastra, a celor aflati temporar acum la guvernare, la Bucuresti si la Braila, sa ducem la indeplinire asteptarile Brailei
Sa aducem zimbetul pe chipul Brailei.
Cu gindul la noua catedrala, sa ne rugam la Mos Neculai sa ne dea intelepciunea de a fi impreuna si puterea de a lucra pentru binele Brailei.

LA MULTI ANI BRAILA!
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii