Mergi la conţinutul principal

Dorin Silviu Petrea: «10 pentru o Brăila de nota 10»

Dorin Silviu Petrea este al patrulea candidat care intră în "Bătălia pe Proiecte", dar nu cu un angajament ferm, cu demisia pe masă, ci cu o strategie pe care o promite în faţa brăilenilor, în cazul în care va câştiga fotoliul de primar. Ceilalţi trei "alergători" în cursa pentru Primărie, care au răspuns provocării ziarului "Obiectiv - Vocea Brăilei" sunt: Cătălin Boboc (PNL), Marian Dragomir (PSD) şi Mariana Bâtcă (independent). Ieri am primit un material şi din partea Marioarei Nistor, candidatul UNPR, pe care îl vom da publicităţii în zilele următoare. Reamintim ca ziarul nostru a lansat campania "Bătălia pe Proiecte", pe 9 aprilie, după modelul celei derulate la alegerile locale din 2012. În încercarea de a schimba măcar un pic modul de a face politică la Brăila şi de a tempera "valul" de promisiuni deşarte şi de "viziuni" fără acoperire din timpul campaniilor electorale, ziarul nostru le propune cititorilor şi candidaţilor la alegerile locale o platformă de dezbatere axată pe PROIECTE REALIZABILE. Precizăm ca am transmis oficial formulare tuturor "jucătorilor" pentru funcţia de primar. Mâine, 27 mai, expiră termenul până la care aşteptăm! Proiectele asumate de candidaţi vor fi mediatizate de cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei" şi se vor afla la dispoziţia cititorilor noştri pe site-ul www.obiectivbr.ro pâna la finalul campaniei electorale.

Administraţia Brăilei nu are o strategie unitară, o viziune asupra viitorului ei, nu a avut-o timp de 26 de ani, iar toţi contracandidaţii mei vor să repare câte o bucăţică din acest oraş. Eu vin cu o viziune de ansamblu şi cu soluţii de lungă durată pentru acest oraş. Programul politic al echipei mele cuprinde zece proiecte care vizează transparenţa decizională, reabilitarea infrastructurii, proiecte de dezvoltare regională şi de reducere a abandonului şcolar. Am lansat campania „10 pentru o Brăila de nota 10" deoarece cred că orice candidatură trebuie să aibă la bază o strategie, iar cei zece paşi vizează domeniile de activitate prioritare ale primăriei:
Transparenţa decizională la nivelul administraţiei publice se va realiza odată ce toate achiziţiile primăriei vor fi publice în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), în acest moment, la primăria Brăila, mai mult de jumătate din cheltuieli nefiind cunoscute de cetăţeni. Transparenţa decizională şi transparenţa achiziţiilor publice este un proces aproape instantaneu din momentul intrării în atribuţii a noilor consilii locale şi judeţene. De asemenea, sunt de acord ca în Brăila să fie implementat modelul de City Manager pentru o mai bună gestionare a serviciilor publice. Consider că această funcţie este importantă pentru viitorul administraţiei locale deoarece este nevoie de o persoană care să fie dedicată 100% dezvoltării şi implementării de proiecte pe care primarul şi consilierii săi le vor înainta pentru Brăila. Ca poziţie în cadrul primăriei, City Managerul este deja aprobat de Consiliul local, iar concursul pentru noua poziţie se poate realiza în maxim 2 luni. O altă măsură va fi înfiinţarea Ghişeului Unic de Informare în cadrul primăriei, unde toţi cetăţenii să poată cere îndrumare privind depunerea documentelor, proiect care ar simplifica formalităţile administrative şi ar scădea până la eliminare problemele birocratice pentru toate documentele emise de autorităţile publice locale. Acest ghişeu poate fi implementat în maxim 3 luni de zile şi poate fi finalizat cu costuri reduse în maxim 1 an de zile.
Regenerarea urbană a Brăilei implică o mai bună administrare a spaţiilor publice din oraş: trebuie identificate şi amenajate corespunzător zone pentru publicitate, amenajarea de zone speciale pentru animalele de companie, atât în cartiere, cât şi în parcuri. De asemenea, se impune creşterea sancţiunilor pentru proprietarii care nu strâng gunoiul produs de animale în spaţii publice, a celor care plimbă animalele de companie fără lesă/zgardă. Amenajarea trotuarelor astfel încât transportul persoanelor cu dizabilităţi şi a cărucioarelor pentru copii să fie facilitat (rampe), amenajarea de piste pentru biciclişti atât în zona de trotuar, cât şi pe partea de carosabil, toate aceste măsuri sunt vitale pentru transformarea Brăilei într-un oraş prietenos pentru pietoni şi pentru traficul rutier, la nivelul oraşelor europene şi occidentale.
Pentru susţinerea antreprenoriatului şi investiţiilor, îmi doresc să am o administraţie publică cu viziune, care să îşi prezinte proiectele ei pe minim 4 ani, dar şi proiectele pe termen mediu şi lung, pe care întreaga clasă politică locală să şi le asume. Investitorii vor să vadă strategii şi proiecte cu bugete multianuale, să fie informaţi permanent asupra tendinţelor pe minim 4 ani, ca să ştie foarte clar care sunt perspectivele şi direcţiile de dezvoltare şi de investiţii din Brăila. Vreau să creez condiţii ca aceştia să se dezvolte, să se poată întâlni cu edilul şef, cu consilierii locali şi judeţeni, la întâlniri ordinare lunare sau trimestriale, dar şi extraordinare, atunci când situaţia o cere.
Am iniţiat, în 2015, Pactul pentru Autostrada fluvială a Dunării, navigabilitate 365 zile pe an, şi am obţinut semnăturile tuturor celor 25 de parlamentari din Brăila şi Galaţi, senatori şi deputaţi de la toate partidele politice pentru acest pact istoric. Am cerut şi am obţinut mărirea fondurilor pentru dezvoltarea transportului pe Dunăre care ar trebui să îl transforme într-un motor de dezvoltare a economiei locale. Astfel, de la un buget sub 100 milioane euro alocaţi iniţial pe transportul naval în Masterplanul de transport, am reusit să obţinem alocarea a peste 600 milioane euro pentru dezvoltarea transportului dunărean. Ca primar intenţionez să continui demersurile pe care le-am început pentru transformarea Dunării într-o autostradă fluvială profitabilă: de la pescuit, transport, turism şi entertainment, până la energie.
Vreau să sprijin tinerele generaţii de sportivi şi am decis să fac din proiectul-pilot al programului educational "INTEGRO" un proiect anual, prin care copiii cu talent sportiv să fie sprijiniţi în a atinge performanţa sportivă. Proiectul a avut deja succes, investiţiile sunt minime în comparaţie cu avantajele rezultate. Proiectul trebuie continuat, costurile per copil, integrate sunt de până la 2.000 lei pe an, iar proiectul poate fi extins pentru 120-240 copii. Nu în ultimul rând, prin proiectul cultural „Brăila 650 ani de atestare istorică" vreau să mobilizez brăilenii să observe şi să preţuiască moştenirea culturală a oraşului şi să devină participanţi la viaţa culturală pe întreg parcursul anului 2018.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro