Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Doresc ca organele abilitate sa-si defineasca in mod clar pozitia fata de mine"

Cu referire la articolele aparute in cotidianul "Obiectiv - Vocea Brailei", in virtutea dreptului la replica si pentru informarea corecta a brailenilor, fac urmatoarele precizari:
Din capul locului declar ca exista persoane care urmaresc discreditarea mea ca om de afaceri si a firmelor mele, cu toate implicatiile ce decurg de aici. De altfel, actiuni de felul acesta, in decursul celor 15 ani de cind traiesc si muncesc in acest oras, au fost desfasurate continuu, atit prin intermediul acestui ziar cit si pe alte cai cum ar fi zvonurile mincinoase, atragerea in alte firme de profil a personalului calificat de mine, actiuni de sabotaj, prin provocare de distrugeri materiale (cum ar fi dubioasa explozie a cazanului de abur in anul 1997, incendiul de mari proportii din anul 2002), actiuni care, cu toate anchetele "efectuate" au ramas neelucidate si care mi-au adus daune uriase.
Timpul scurs de la aparitia articolelor incriminatoare si de netolerat si pina la aceasta data, se datoreaza numai faptului ca la sediul firmei mele se desfasoara un control al Directiei de Finante, control precedat de la inceputul anului si de altele din partea Directiei Vamilor, Politiei Economice, Directiei de Munca , Inspectia Teritoriala de Munca si controlul de fond, controale ce nu confirma acuzatiile aparute in presa.
Pot aprecia de altfel ca in ultimii 4 ani, in medie, o zi din trei am fost supus la diverse controale. Consider ca, toate controalele, de principiu sint utile si legale.
Datorii catre stat exista, ca peste tot de altfel, insa sint generate de cauze obiective si nu din dorinta de sustragere de la plata lor. In ultimul an, piata confectiilor a inregistrat mari schimbari pe plan european, fapt resimtit din plin si de catre firma mea, in sens negativ desigur si datorita acestui fapt, pentru a nu disponibiliza sute de oameni am lucrat pe stoc, acest lucru generind probleme financiare mari. Am facut eforturi pentru plata cu prioritate a salariilor, conform legii.

"M-am saturat pina peste cap de birfe, reclamatii false, dusmanii si santaje"

Doresc ca organele abilitate sa-si defineasca in mod clar pozitia fata de mine, si daca exista suspiciuni in ceea ce priveste activitatea pe care o desfasor solicit sa fiu pus sub supraveghere si sa se monitorizeze intreaga activitate, dar sa se lamureasca o data pentru totdeauna si sa se afle cine imi poarta simbetele si de ce!
Eu acesta sint! Cine vrea sa ma cunoasca intr-adevar o poate face direct de la mine si nu din surse mincinoase. Am muncit continuu de cind am venit in aceasta tara, de multe ori chiar si 24 de ore pe zi, fara sa-mi permit distractii sau vreun pic de relaxare si respectind pe toti cei din jurul meu, insa de nenumarate ori am fost jignit si neinteles.
Conform educatiei si constiintei mele, nu am facut concurenta neloiala nimanui. Mai mult decit atit, brailenii trebuie sa cunoasca faptul ca mai mult de jumatate din numarul personalului din domeniul confectiilor este calificat prin firma mea, prin cheltuielile mele. Cu regret si indignare, in acelasi timp, nu pot spune acelasi lucru despre unii dintre concurentii mei. Am ferma convingere ca la baza actiunilor defaimatoare exista interese de ordin economic si nu numai.
Pe de alta parte, sint extrem de surprins sa observ ca exista persoane care preiau, din surse oculte si in mod sigur neverificat, informatii defaimatoare si calomnioase la adresa mea si a activitatilor pe care le desfasor in plan economic.
Observ de asemenea cu aceiasi surprindere ca principiul prezumtiei de nevinovatie precum si al confruntarii informatiilor primite dintr-o sursa, cu punctul de vedere al celui impricinat, sint calcate in picioare de dragul senzationalului ieftin si aproape sigur, pentru crearea unei imagini false a activitatilor mele precum si a persoanei mele. Precizez in acest sens ca nici o autoritate competenta nu mi-a solicitat declaratii sau explicatii privind multitudinea de fapte si aspecte cu continut penal care circula prin presa. Pe de alta parte, nu-mi aduc aminte sa fi autorizat aparitia prin gazete a unor fotografii ale mele sau ale colaboratorilor mei. Intotdeauna am fost deschis colaborarii cu presa pentru corecta informare a opiniei publice, dar consider obligatoriu ca si aceasta sa aiba o conduita deontologica corecta.

"Daca dusmanul meu este turc, aceasta este o mare rusine"

Eu i-am adus aici pe majoritatea, sint prietenul lor, nu am probleme cu ei si as dori ca nici ei sa nu aiba cu mine.
Daca este roman, ma intristeaza pentru ca eu nu am deranjat pe nimeni si nu vreau "sa moara capra vecinului" eu vreau ca vecinul meu "sa aiba doua capre iar eu una" nu ma intereseaza curtea altuia.
Fiind un iubitor al fotbalului, nu am putut sta deoparte cind echipa fanion a Brailei "Dacia Unirea" era abandonata de toti si ajunsese in divizia "C". Am cautat oameni care sa ajute financiar clubul dar nu am gasit. Am investit din capitalul meu, riscind la un moment dat siguranta firmei, fara a avea nici un alt scop decit de a face ceva pentru Braila si am reusit sa aduc echipa in divizia "B" ceea ce nu a insemnat putin lucru, atit ca implicatie morala cit si financiara, intrucit si baza sportiva se afla intr-o stare avansata de degradare dupa cum bine se cunoaste.
Odata cu aparitia rezultatelor in fotbal insa, a aparut si intrebarea: "de ce turcu'?" Si au inceput, ca la fotbal, obstructiile, pina cind am luat hotarirea de a ma retrage, fara pretentia de a recupera in vreun fel banii cheltuiti pe toate cele trei echipe (Chimia, Dacia Unirea si bazele sportive cu personal cu tot).
Nu pot spune insa ca nu am cistigat! Ba! Am cistigat dusmani!
Referitor la Banel Nicolita "Jardel" acesta este intru totul investitia mea incepind de la preluarea lui contra cost de la Faurei si pina la plecarea lui din Braila, ba chiar mai mult. Am avut tot timpul grija de el, l-am sustinut financiar si l-am indrumat, dar nu i-am impus absolut nimic. Alegerea ii apartine in totalitate. Asa ca daca sint dusmanit si din acest motiv este iarasi o rusine, pentru ca eu am facut numai bine. Ca dovada, fotbalistul a ajuns acolo unde este acum si Dumnezeu e martor la bunele mele intentii.
Cu citeva persoane importante de la DGFP Braila razboiul dureaza de 3 ani si are ca substrat lupta pentru scaunul de conducere a acestei institutii, firma mea fiind folosita pe post de "Cal Troian" cu toate ca personalitatile publice brailene le-am cunoscut prin intermediul fotbalului si nu altfel.
Am convingerea ca mi-au fost infiltrate in firma persoane menite sa-mi destabilizeze activitatea si sa ma discrediteze, eu neavind la acea vreme timpul si posibilitatile de a verifica si urmari aceste aspecte. Aceste lucruri au fost cunoscute la vremea respectiva de toata lumea, in afara de acest ziar, se pare, unde nu functioneaza in nici un caz perceptia prezumtiei de nevinovatie atit timp cit se dau publicatii informatii false pe timpul efectuarii de verificari sau anchete de catre organele abilitate.
In final lucrul cel mai deranjant, si mai periculos pentru imaginea mea ca om de afaceri, acuzatia de spalare de bani, nesustinuta prin nimic, este elementul care m-ar putea impinge sa-i actionez in justitie pe cei care au promovat, sustinut si publicat acest lucru, insa nu de aceasta data.
Ma intreb in acelasi timp de ce nu au fost facute niciodata publice sumele cu care Turcul contribuie la bugetul local si de stat ca obligatii, sumele pe care le-a acordat in diverse ocazii cu titlu de sponsorizari sau ajutoare, sau cind a demascat incercarile de frauda din partea altor firme cu care a intrat in contact.
Sint cel putin incorecte si neprietenoase desele referiri si aluzii privind originea mea etnica sau a unora dintre partenerii mei de afaceri, in conditiile in care, in Romania, m-am supus intotdeauna legilor acesteia, am incercat sa inteleg si sa apreciez caracterul complex al poporului roman si am incercat, atit cit am putut si cit am cunoscut sa vin in ajutorul actualilor mei concetateni.
Consider ca actiunile mele de a-mi dezvolta firmele din Braila, singurele pe care le detin de altfel, sint de natura sa ajute mediul de afaceri al Brailei si sa creeze locuri de munca. Pacat insa ca cei ce ar trebui sa vada si sa sprijine aceste actiuni nu o fac, ci tot cauta sa distruga si vineaza greseli de cele mai multe ori inexistente sau inventate cu rea credinta.

Cu respect pentru marea familie a brailenilor,
Tekinalp Huseyin
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii