Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Donau Commodities", singurul potential ofertant pentru "Laminorul"

Firma reprezentantului "Danscan Steel" in Romania - "Donau Commodities" SRL - este singura care a cumparat pina acum caietul de sarcini in vederea participarii la privatizarea SC "Laminorul". Asta in conditiile in care astazi este ultima zi in care potentialii investitori mai pot cumpara caietul de sarcini si, in acelasi timp, termenul limita pina la care se pot depune oferte pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la unitatea braileana.
"Pe noi nu ne dezavantajeaza faptul ca exista doar un singur potential ofertant pentru ca ii cunoastem pe cei de la "Danscan" pentru ca ei sint de fapt in spatele firmei "Donau". Pina acum au dovedit ca sint perseverenti si au incercat de mai multe ori sa ne cumpere, fara a ajunge insa la negocieri cu AVAS din vicii de procedura. Am discutat la AVAS si le-am spus ca nu ne vom amesteca peste negocierile lor, dar am subliniat ca ne dorim o privatizare transparenta si reusita. (...) Pina la urma, decit o lichidare, mai bine o privatizare cu acest ofertant", ne-a declarat Constantin Iarca, liderul organizatiei sindicale reprezentative din cadrul "Laminorul", adaugind ca un alt punct in favoarea potentialului ofertant este faptul ca deja exista o colaborare intre acesta si "Laminorul".
Potrivit anuntului de privatizare publicat la mijlocul lunii trecute, la negociere vor putea participa numai ofertantii care, In mod direct sau prin intermediul societatilor la care sint actionari/asociati majoritari, nu au Inrautatit In mod vadit situatia economico-financiara a unor societati comerciale, privatizate anterior, ca urmare a neIndeplinirii sau Indeplinirii cu Intirziere a obligatiilor asumate prin contractele de vinzare cumparare de actiuni Incheiate cu FPS si/sau APAPS/AVAS. De asemenea, AVAS avertizeaza potentialii ofertanti ca In contractul de privatizare va fi introdusa o clauza prin care cumparatorul se angajeaza, In mod ferm si irevocabil, sub sanctiunea desfiintarii contractului (pact comisoriu de gradul IV), ca, In calitate de actionar majoritar al SC "Laminorul", sa asigure plata de catre unitatea braileana catre AVAS a ajutorului de stat acordat SC "Laminorul", in valoare de 95 miliarde lei si declarat ilegal de catre Consiliul Concurentei. In situatia In care societatea nu va plati aceasta datorie, cumparatorul se va obliga sa plateasca el Insusi debitul societatii catre AVAS.
Reamintim ca AVAS a scos la vinzare prin negociere pe baza de oferte finale imbunatatite si irevocabile pachetul majoritar de actiuni detinute de stat prin autoritate, adica 68,805% din capitalul social al societatii brailene, reprezentind circa 9,7 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,08 RON/actiune. Data limita de depunere a ofertelor finale este 10 martie ora 12.00, documentele de precalificare urmind a fi deschise in aceeasi zi la ora 13.00 In prezenta tuturor ofertantilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii