Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Donau Commodities" a decis anularea majorarii de capital pentru "Laminorul"

Pentru ca actionarul semnificativ si actionarii minoritari nu au subscris la achizitia de titluri de proprietate la SC "Laminorul" in vederea majorarii capitalului, "Donau Commodities" - actionarul majoritar a decis anularea a 1,63 milioane de actiuni. Transcrisa in cifre, anularea majorarii de capital este in cuantum de 3,4 milioane lei, in contextul in care valoarea nominala pentru cele 1,63 milioane de actiuni era de 2,08 lei/actiune. Acestea din urma au fost emise anul trecut in noiembrie si oferite celorlalti actionari spre cumparare astfel incit fiecare sa-si pastreze cota de aport la capitalul social. Decizia de anulare a fost luata recent in cadrul unei sedinte ordinare a Adunarii Generale a Actionarilor, fiind stabilita astfel structura definitiva a actionariatului unitatii brailene. Astfel, actiunile companiei sint detinute in proportie de 75,14% de "Donau Commodities", actionar semnificativ fiind "Tubman Limited" cu 12,98%, iar minoritar AVAS cu 0,85%.
Contextul in care s-a anuntat emiterea de noi actiuni cu dedicatie exclusivista pentru ceilalti actionari este acela ca "Donau Commodities" a aprobat anul trecut majorarea de capital prin conversia in actiuni la "Laminorul" a unei creante certe a "Donau". La vremea respectiva, actionarul semnificativ, "Tubman International" a reactionat simtindu-si lezate interesele prin faptul ca nu i s-a oferit sansa de a subscrie la majorarea de capital in vederea mentinerii cotei de participare la capitalul social al "Laminorul". De altfel, "Tubman International", prin asociatul "Tenaris" din Italia, care a detinut in urma cu citiva ani pachetul majoritar de actiuni la "Laminorul", a actionat in instanta pe acest considerent compania braileana, la acest moment partile implicate cautind solutii amiabile de stingere a conflictului.
"Donau Commodities" Bucuresti este o societate cu raspundere
limitata, cu asociat unic "Donau Commodities Handels", firma
austriaca specializata in comertul cu ridicata a metalelor si
minereurilor metalice.
"Donau Commodities" a devenit actionar majoritar la "Laminorul" prin semnarea, in vara anului trecut, a contractului de privatizare a unitatii brailene, vinzator fiind Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). La acest moment, unitatea are un capital social de 36,88 milioane RON
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii