Mergi la conţinutul principal

"Donau Commodities" a decis anularea majorarii de capital pentru "Laminorul"

Pentru ca actionarul semnificativ si actionarii minoritari nu au subscris la achizitia de titluri de proprietate la SC "Laminorul" in vederea majorarii capitalului, "Donau Commodities" - actionarul majoritar a decis anularea a 1,63 milioane de actiuni. Transcrisa in cifre, anularea majorarii de capital este in cuantum de 3,4 milioane lei, in contextul in care valoarea nominala pentru cele 1,63 milioane de actiuni era de 2,08 lei/actiune. Acestea din urma au fost emise anul trecut in noiembrie si oferite celorlalti actionari spre cumparare astfel incit fiecare sa-si pastreze cota de aport la capitalul social. Decizia de anulare a fost luata recent in cadrul unei sedinte ordinare a Adunarii Generale a Actionarilor, fiind stabilita astfel structura definitiva a actionariatului unitatii brailene. Astfel, actiunile companiei sint detinute in proportie de 75,14% de "Donau Commodities", actionar semnificativ fiind "Tubman Limited" cu 12,98%, iar minoritar AVAS cu 0,85%.
Contextul in care s-a anuntat emiterea de noi actiuni cu dedicatie exclusivista pentru ceilalti actionari este acela ca "Donau Commodities" a aprobat anul trecut majorarea de capital prin conversia in actiuni la "Laminorul" a unei creante certe a "Donau". La vremea respectiva, actionarul semnificativ, "Tubman International" a reactionat simtindu-si lezate interesele prin faptul ca nu i s-a oferit sansa de a subscrie la majorarea de capital in vederea mentinerii cotei de participare la capitalul social al "Laminorul". De altfel, "Tubman International", prin asociatul "Tenaris" din Italia, care a detinut in urma cu citiva ani pachetul majoritar de actiuni la "Laminorul", a actionat in instanta pe acest considerent compania braileana, la acest moment partile implicate cautind solutii amiabile de stingere a conflictului.
"Donau Commodities" Bucuresti este o societate cu raspundere
limitata, cu asociat unic "Donau Commodities Handels", firma
austriaca specializata in comertul cu ridicata a metalelor si
minereurilor metalice.
"Donau Commodities" a devenit actionar majoritar la "Laminorul" prin semnarea, in vara anului trecut, a contractului de privatizare a unitatii brailene, vinzator fiind Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). La acest moment, unitatea are un capital social de 36,88 milioane RON

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu