Mergi la conţinutul principal
De Buna Vestire,

Donații pentru Maternitatea Brăila

* este vorba de tensiometre, frigidere, ochelari pentru fototerapie și alte bunuri în valoare totală de 12.000 de lei * ajutoarele vin din partea parohiilor "Buna Vestire" și "Cuvioasa Parascheva", cu prilejul sărbătorii creștine de vineri, 25 martie: Buna Vestire * anul trecut, parohiile au mai donat Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Brăila aparatură și mobilier de 55.000 de lei

 

Cu prilejul marii sărbători creștine a Bunei Vestiri, în parohiile eparhiei sunt inițiate ample acțiuni de ajutorare a mamelor cu nou-născuți și a spitalelor, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian al Dunării de Jos.

O astfel de manifestare a dragostei creștinești a fost cea din ziua de miercuri, 23 martie a.c., când Parohia româno-elenă "Buna Vestire" și Parohia "Sf. Cuvioasă Parascheva" au donat mai multe bunuri maternității din cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila.  

"În urma unor consultări avute cu reprezentanții unității medicale, preoții de la cele două parohii brăilene au achiziționat în zilele premergătoare sărbătorii Bunei Vestiri, 10 tensiometre profesionale, 200 de ochelari pentru fototerapie, 10 frigidere, 50 de perne și mai mulți pamperși, în valoare de 12.000 lei. După ce darurile au fost pregătite la Biserica Greacă "Buna Vestire", preoții și voluntarii implicați în această activitate social-filantropică le-au transportat la maternitate", a precizat pr. Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Preoții de la cele două parohii brăilene au mai oferit, miercuri, personalului medical și mămicilor cu bebeluși de la maternitate cărți de rugăciune, iconițe precum și revista eparhială "Călăuză Ortodoxă".

Potrivit pr. Rareș Bucur, între Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Brăila și cele două parohii există, de mai mulți ani, o frumoasă colaborare, beneficiari fiind pacientele și micuții internați în spital, dar și cadrele medicale care-și desfășoară activitatea aici. 

Anul trecut, Parohia româno-elenă "Buna Vestire" și Parohia "Sf. Cuvioasă Parascheva" au donat spitalului două aparate de monitorizare a funcțiilor vitale pentru copiii nou-născuți, un ecograf performant, un aparat cardio-respirator pentru ventilație invazivă și non invazivă cu debitmetru și alte componente, standuri pentru poziționarea aparaturii medicale, mobilier și lenjerii pentru paturi - bunuri în valoare de 55.000 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro