Impresionat de cazul motopoliţistului Cristian Dobrilă, consilierul local Marian Paul Fusea a hotărât să îi sară în ajutor. Acesta a făcut o donaţie de 5.000 de lei (50 milioane lei vechi) pentru motopoliţistul ţintuit într-un scaun cu rotile în urma teribilului accident suferit în vara anului trecut, la Constanţa, bani cu care poliţistul să-şi poată continua tratamentul de recuperare. Consilierul consideră că situaţia în care a ajuns poliţistul - să ceară suspendarea din Poliţie, fără salariu, fără asigurare medicală -, este absurdă şi că este nedrept ca un om care a activat în serviciul comunităţii şi şi-a riscat viaţa aplicând legea să nu poată beneficia de niciun fel de rentă din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), în perioada tratamentului medical. El susţine că, pentru a se evita pe viitor cazurile de acest gen, trebuie promovată o iniţiativă legislativă.
Poliţistul Cristian Dobrilă i-a mulţumit consilierului pentru ajutorul acordat în aceste momente dificile, mai ales că tratamentele pe care trebuie să le urmeze sunt destul de costisitoare. El ne-a spus că urmează să plece la Clinica "Axis" din Constanţa, unde îşi va continua recuperarea pentru o perioadă de câteva luni. La acest moment, poliţistul brăilean este în căutarea unei locuinţe în Constanţa, situate la parter (pentru a se putea deplasa), unde să stea în perioada cât urmează tratamentul. Dobrilă ne-a precizat că la clinică preţurile sunt acceptabile, datorită unor oameni de bine care l-au susţinut, referindu-se aici la şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, cms. şef Constantin Dancu. Cristian Dobrilă a spus că nu a avut niciodată pretenţii de bani de la MAI, chiar dacă, în această situaţie critică, îi sunt necesari. Singurul lucru pe care l-a cerut a fost un loc de muncă, pe care însă nu l-a primit.
El se declară însă norocos, pentru că, deşi autorităţile - cele care ar fi trebuit să fie primele care să-i întindă o mână de ajutor! - îl ignoră, există oameni care îi recunosc meritele şi nevoia de sprijin.
Reamintim că motopoliţistul brăilean, care în urmă cu un an şi-a riscat viaţa în timpul unei misiuni, a fost obligat, la numai 31 de ani, să aleagă între pensie şi suspendare. El a ales, totuşi, suspendarea, chiar dacă asta înseamnă că nu mai are niciun drept, nici la salariu, nici la asigurare medicală. Însă suspendarea reprezintă o uşă lăsată deschisă pentru momentul când va fi suficient de sănătos ca să fie declarat apt pentru a se întoarce în Poliţie, lucru pe care şi-l doreşte mai mult decât orice.
De situaţia aberantă în care se află poliţistul este responsabilă chiar legislaţia în domeniu, ce nu îi permite să mai rămână angajat al Serviciului Poliţiei Rutiere Brăila (unde şi-a desfăşurat activitatea până la tragicul accident) pe motive de sănătate.
Consilierul local Marian Fusea a considerat că primul pas ce ar trebui făcut de cei în măsură ar fi iniţierea unei legi care să asigure poliţiştilor răniţi în misiune un trai decent pe timpul recuperării medicale.