Domnule primar, demisia! | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Domnule primar, demisia!

* edilul şef i-a cerut lui Diacomatu să depună petiţia şi la registratura primăriei, pentru a fi înregistrată oficial şi i-a promis că se va ţine cont de ea în analizarea oportunităţii deschiderii liniei respective de finanţare

Primarului Aurel Simionescu i s-a cerut demisia de onoare în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal ce a avut loc ieri. Cel care i-a solicitat acest lucru a fost preşedintele Fundaţiei "Fiii Brăilei", Sergiu Diacomatu. Acesta a intervenit în timpul şedinţei, punând pe masă în faţa plenului CLM mai multe dosare cuprinzând circa 22.500 de semnături strânse de la brăilenii care nu doresc ca Primăria să se împrumute la bănci pentru a finaliza reabilitarea B-dului Dorobanţi. Cu această ocazie, Diacomatu i-a atras atenţia primarului că, dacă ar fi să ţină cont şi de raportul Curţii de Conturi care, din punctul său de vedere, demonstrează managementul prost al edilului şef, atunci acesta ar trebui să îşi dea demisia de onoare.
"Am venit să arătăm ceva consilierilor locali. Vom părăsi imediat sala. Am venit să vă aducem la cunoştinţă voinţa brăilenilor. Am strâns 22.449 semnături, dar sunt mult mai mulţi care ne susţin. Oamenii nu vor să împrumutaţi bani pentru Bulevardul Dorobanţi. Asta e voinţa lor şi trebuie să o respectaţi", le-a spus Sergiu Diacomatu consilierilor şi primarului Simionescu, în momentul în care le-a arătat dosarele cu semnături.
În discuţie a intervenit secretarul general al municipiului, Mircea Fudulaiche, care i-a atras atenţia lui Diacomatu că, pentru ca petiţia să fie analizată în mod corespunzător de consiliu, ea trebuie depusă la registratură şi nu în plen.
"Eu am vrut să depun aici semnăturile ca să ştie şi consilierii care e voinţa brăilenilor. Dacă depuneam direct la Primărie, nu ştiu dacă se mai întâmpla asta. Aşa, să se vadă clar despre ce vorbim noi aici.
Sunt 22.449 de semnături. Vă sfătuiesc să ţineţi cont de ele şi să faceţi în aşa fel încât să nu mai introduceţi acel proiect pe ordinea de zi... Brăilenii nu îl vor. Şi, având în vedere şi raportul Curţii de Conturi, care a confirmat dezmăţul pe banii publici, vă solicit public, domnule primar, demisia de onoare", a comentat Diacomatu.

01diac1 Sergiu Diacomatu le-a arătat consilierilor cele 22.500 de semnături strânse împotriva contractării împrumutului pentru Dorobanţi "Este un demers care trebuie luat în seamă"

"Aceste documente trebuie să fie şi înregistrate, aşa e procedura oficială. Am rugămintea la dumneavoastră să faceţi acest lucru ca să fie totul în regulă. Am luat oricum act de poziţia dumneavostră, vă mulţumim", a replicat primarul Aurel Simionescu.
Mai târziu, când a fost întrebat de jurnalişti cum comentează gestul lui Sergiu Diacomatu, edilul şef a precizat că este dreptul de cetăţean al lui Diacomatu să facă petiţie şi să strângă şi semnături şi că este datoria autorităţilor să analizeze aceste lucruri. "E dreptul cetăţenesc prevăzut în toate reglementările noastre, inclusiv pe legea transparenţei decizionale, este un demers care trebuie luat în seamă. Consilierii îl vor analiza şi vor lua decizia în consecinţă. Asta nu înseamnă că renunţăm la ideea deschiderii liniei de credit. O vom reanaliza inclusiv în baza acestei petiţii. Am anunţat deja la şedinţa din ianuarie că reanalizăm acest proiect", a declarat primarul.

"Ne apropiem de campania electorală, unii doresc locuri libere"

Primarul a ţinut să mai atragă atenţia şi că Sergiu Diacomatu s-a înşelat într-un punct de vedere, atunci când a făcut afirmaţia publică că primarul doreşte să facă împrumutul pentru a se asigura de un nou mandat. Astfel, edilul şef a precizat că, presupunând că se va face totuşi credit, numai procedura pentru obţinerea lui durează şase luni, termen ce depăşeşte cu mult alegerile locale din vară. "Dacă începem un demers de acest gen, procedura durează cel puţin şase luni. Se dă hotărârea de CLM, se face negociere în consiliul interministerial, apoi altă negociere cu băncile pe rate, dobânzi... Nu e treabă de pe o zi pe alta, deci nu e nimic care să fie valabil în acest mandat, aşa cum s-a lăsat să se înţeleagă. Petiţia e o poziţie de care va trebui să ţinem seama, cu certitudine, va fi trecută şi în raportul de specialitate care se întocmeşte".
Întrebat, de asemenea, dacă îşi va da demisia de onoare, edilul şef a ţinut să puncteze că este totuşi o perioadă preelectorală, în care astfel de afirmaţii şi provocări îşi au rolul lor, dar asta nu înseamnă că trebuie să li se dea şi curs: "Ei bine, astea sunt idei de ale lui....
Sunt convins că şi-ar dori să nu mai fie un candidat la primărie. Să fie locul mai lejer... E un gest de campanie, ne apropiem de campania electorală, unii doresc locuri libere. Dacă ar candida singuri pe un post, ar fi extraordinar pentru ei... Asta e...".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro