Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Domnul primar sa inchirieze microbuzele Primariei daca are asa ceva!"

Recenta declaratie a primarului Constantin Cibu cu privire la intentia de a scoate la licitatie in vederea inchirierii cele 10
microbuze pe care le detine in acest moment SC "Braicar" SA
Braila a scandalizat organizatia sindicala din cadrul operatorului de transport, la care Consiliul Local Municipal este actionar unic. Sindicalistii si-au manifestat nemultumirea fata de intentia edilului sef punctind ca, de fapt, mijloacele de transport in comun ale "Braicar" nu sint la dispozitia primarului, ci sint proprietatea operatorului. "Domnul primar Constantin Cibu sa inchirieze microbuzele Primariei daca are asa ceva! Deocamdata cele 10 microbuze in discutie, care de altfel au fost amortizate inca din primii 3 ani de la achizitie, sint ale societatii "Braicar", la fel ca si celelalte mijloace de transport in comun. Edilul sef nu stie ca in afara de a transporta cu aceste microbuze calatorii care cumpara bilete, mai transporta si persoane care fac parte din categorii sociale defavorizate. Si acestia sint tot bani!", a subliniat conducerea Sindicatului Soferilor din SC "Braicar". Mai mult, organizatia sindicala se arata ingrijorata si de perspectiva concedierii personalului care deserveste aceste mijloace de transport, cu referire directa la cei 20 de soferi, precum si persoanele din sectorul intretinere reparatii auto al societatii. In plus, liderii sindicali au precizat ca in opinia lor principalul generator al problemelor cu care se confrunta societatea este si nerespectarea legislatiei in vigoare in ceea ce priveste serviciul de transport public in comun, cu referire directa la transportatorii privati in regim maxi-taxi: "Traseele principale sint atribuite societatii "Braicar", insa pe acestea mai circula inca alti 3 sau 4 operatori particulari care nu respecta hotaririle CLM in acest sector care reglementeaza problema traseelor. Mai mult, sa nu uitam ca atit conducerea Serviciului Public Local de Transport din subordinea Primariei precum si domnul primar, Constantin Cibu, au recunoscut ca au aprobat modificari de itinerare in cazul traseelor concesionate de transportatorii in regim maxi-taxi, fara a avea in acest sens acceptul CLM asa cum cere legea, fapta foarte grava", au mai spus liderii de sindicat. In plus, acestia au subliniat ca au pregatit un material in care explica toate aceste nereguli precum si problemele cu care se confrunta in desfasurarea activitatii, pe care, in cursul acestei zile, il vor inainta atit presedintiei precum si Ministerului Administratiilor si Internelor. "Daca va fi nevoie vom sesiza si Directia Nationala Anticoruptie cu privire la nerespectarea legislatiei in acest sector de servicii pentru ca trebuie sa fie ordonat transportul in comun de persoane", au incheiat sindicalistii.
Reamintim ca in cursul saptaminii trecute, edilul sef a anuntat ca va scoate la licitatie in vederea inchirierii 10 microbuze "Braicar", deoarece acestea nu aduc profit.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii