Mergi la conţinutul principal

Doi veterinari candidează pentru Parlamentul României din partea Alianței USR-PLUS

Programul Alianței USR-PLUS are 40 de angajamente la guvernare, care acoperă toate domeniile care contează în viețile noastre. Câteva dintre acestea se referă în mod specific la sprijinul pentru antreprenori în general și pentru fermieri în particular:

 

Acces la finanțare pentru antreprenori

Facilitarea accesului la informații și la finanțare pentru antreprenori, oportunități în funcție de stadiul afacerii și diversificarea surselor de finanțare.

 

Clasa de mijloc la sate: susținerea fermierilor mici și mijlocii

Creșterea competitivității și a performanței economice a fermierilor mici și mijlocii prin acces la know-how, forme asociative și centre de colectare cu servicii integrate („food hubs”) și la canale de vânzare variate.

 

Antreprenoriat fără birocrație

Reducerea birocrației impuse de stat pentru întreprinderi. Continuăm procesul de debirocratizare prin analiza permanentă a poverii administrative pe mediul de afaceri și reducerea cerințelor inutile.

 

Am selectat trei din cele 40 de angajamente pentru că fac parte din temele pe care le cunosc foarte bine doi dintre candidații Alianței USR-PLUS la Brăila: dr. Mihai Isvoranu și dr. Cristian Stan.

Cei doi candidați au răspuns la o întrebare simplă: De ce vrem să candidăm și de ce credem că am face treabă bună în Parlamentul României?

 

Mihai Isvoranu este pe poziția 2 pe lista pentru Camera Deputaților, iar Cristian Stan este pe poziția 2 pe lista pentru Senat. Sunt medici veterinari și antreprenori. Sunt pasionați de profesia lor, iar după facultate au decis să se întoarcă la Brăila și au construit fiecare câte o afacere de succes.

Dr. Mihai Isvoranu are 44 de ani, este brăilean de patru generați și vine dintr-o familie de ingineri agronomi. A absovit Facultatea de Medicină Veterinară din București în 2002, după care a revenit în Brăila unde am pus bazele unei clinici veterinare, ajunsă între timp între clinicile de top din țară, cu o echipă de 15 angajați. În oraș este însă cunoscut drept „doctorul Isvoranu”, doctorul care salvează animăluțe. Este pasionat de medicina veterinară pe care o practică în continuare, în paralel cu conducerea și dezvoltarea clinicii. Este medic veterinar specializat în chirurgie ortopedică și merge anual la conferințe și workshop-uri în țară și în străinătate.

”În 2004, când am pornit pe drumul antreprenoriatului, condițiile erau dificile. M-am lovit de toate felurile de probleme: de la obținerea de autorizații și acorduri de la vecini, la obținerea de credite de investiții la accesarea de fonduri europene. Profesia m-a făcut să dobândesc o vastă experiență în lucrul cu oamenii, să învăț să comunic cu cele mai diferite categorii socio-profesionale, dar și să înțeleg mai bine lipsurile și nevoile pe care le au.”

Este membru PLUS Brăila din februarie 2019, apoi a devenit membru în Biroul Județean, a participat la construirea și închegarea filialei Brăila a partidului, iar din octombrie 2020 este președintele ales al PLUS Brăila. A participat activ la campaniile de strângere de semnături, campania pentru alegerile europarlamentare, la cea pentru alegerile prezidențiale și la ultimele alegeri locale.

 

Dr. Cristian Stan are 36 de ani și este tatăl a trei băieți. A absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din Iași în 2009, iar când s-a întors în Brăila a deschis o farmacie veterinară. Se poate spune că antreprenoriatul este ceva ce i s-a potrivit de la bun început, pentru că astăzi asigură asistența veterinară în comunele Tudor Vladimirescu și Bordei Verde, administrează, alături de fratele său, o afacere în domeniul agricol – lucrează sute de hectare pe raza comunelor Dudești, Zăvoaia și Bordei Verde, iar alături de soția sa are o firmă de import și distribuție de materiale pentru fermele de vaci care acoperă cam jumătate de țară.

Este membru PLUS din august 2019, din octombrie 2020 este parte din echipa de conducere PLUS Brăila. A participat activ la campaniile electorale, iar acum este pe listele de candidați.

”Sunt antreprenor de când eram foarte tânăr și mi-am construit afacerile în domeniul agricol, al medicinei veterinare, în zone sărace. Am accesat fonduri europene și știu care sunt beneficiile și care sunt dificultățile cu care se confruntă oricine face asta. Deci pot spune că am o imagine foarte clară și exactă despre ce probleme întâmpină un antreprenor. Și cred că știu exact ce trebuie făcut pentru a dezvolta agricultura românească, pentru a sprijini micul fermier și micul antreprenor din zona rurală. Vreau să folosesc toată experiența pe care o am ca să fac lucrurile să se schimbe în bine pentru cei care muncesc din greu, construiesc mici afaceri și țin o bună parte din economia țării în spate.”

 

Vă așteptăm la vot pe 6 decembrie!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro