Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doi morti si cel putin 50 de raniti in accidentul de metrou de la Roma

Accidentul de metrou produs, marti dimineata, la Roma, s-a soldat cu moartea a doua persoane - o tinara de 30 de ani si mecanicul garniturii de metrou care a provocat accidentul - si ranirea altor circa 50, a declarat pentru postul de televiziune Rai 1 presedintele provinciei Lazio, Piero Marrazzo, aflat la locul incidentului, relateaza La Repubblica, in pagina electronica.
Mecanicul garniturii de metrou a decedat in urma ranilor suferite, la scurt timp dupa ce a fost extras dintre fiarele contorsionate ale vagoanelor, de catre echipajele de interventie. Acestea au precizat ca toate persoanele ramase blocate in tunel au fost eliberate.
Crucea Rosie italiana a intervenit cu zece ambulante si 80 de cadre medicale, printre care medici, asistenti medicali si voluntari.
Ministrul Transporturilor, Alessandro Bianchi, aflat si el la fata locului, a declarat ca va fi deschisa o ancheta administrativa, care sa stabileasca imprejurarile si cauzele exacte ale producerii accidentului.
Potrivit cotidianului Corriere della Sera, accidentul s-a produs la ora 9.45 (10.45 ora Romaniei), cind din motive deocamdata necunoscute, o garnitura de metrou care se deplasa fara viteza mare a lovit din spate o alta garnitura oprita in statia Vittorio Emmanuele II, care avea inca usile deschise. Impactul ar fi provocat explozia tabloului electric al uneia dintre garnituri.
"Am vazut lumina rosie a semaforului, apoi am vazut o alta garnitura de metrou stationata in fata noastra. Noi nu frinam. M-am dat in spate si am vazut peretele vagonului care a fost complet distrus (de impact)", a declarat un martor ocular, Fabiano De Santis.
Ranitii grav au fost transportati la spitale, insa multe persoane asteapta inca ambulantele, pe strazile din jurul statiei de metrou, care au fost inchise circulatiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii