• este vorba despre liberalul Petrică Popa şi Daniela Rădulescu de la ALDE, care s-au plâns în şedinţă de CLM că pe strada unde locuiesc sunt deseori deranjaţi de o familie cazată într-o locuinţă socială • Popa a afirmat că mai demult chiar i-a fost spartă maşina, suspectând câţiva dintre minorii care locuiesc acolo • consilierul a indicat zona Ştefan cel Mare, însă potrivit directorului SUPAFLC, Emilena Huiu, ar fi vorba despre o familie care locuieşte pe str. Rahova nr. 513, unde o echipă a instituţiei a făcut deja o vizită • aceasta a afirmat că familia a fost somată să îşi îndrepte comportamentul, în caz contrar se poate ajunge la intentarea unui proces pentru a fi evacuată
Doi membri ai CLM Brăila, Petrică Popa de la PNL şi Daniela Rădulescu de la ALDE, s-au plâns, recent, în şedinţă publică de faptul că au probleme cu nişte vecini asistaţi social, pe strada unde locuiesc. Mai exact, la rubrica “alte probleme” a şedinţei, Popa a dorit să atragă atenţia asupra situaţiei cu care se confruntă atât el, cât şi Rădulescu, precizând că în zona unde locuieşte se află o familie numeroasă (cazată în urmă cu câţiva ani într-o locuinţă socială de către Primăria Brăila), ai cărei membrii mai tineri, îşi terorizează de-a dreptul vecinii. Fără a oferi date concrete, Popa a sesizat chiar că la un moment dat i-a fost spartă maşina, suspectându-i pe membrii cei mai mici ai acestei familii (minori). Liberalul nu a indicat adresa exactă, însă a punctat că vecinii problematici au fost mutaţi din zona străzii Ştefan cel Mare. De asemenea, Popa s-a plâns de faptul că a fost nevoit să asiste la multe scandaluri din partea familiei respective şi l-a întrebat pe edilul-şef Marian Dragomir dacă Primăria ar putea interveni în vreun fel.
“Domnule primar, atât eu cât şi doamna consilier Rădulescu, locuim pe aceeaşi parte a unei străzi. Pe partea cealaltă, vizavi de doamna Rădulescu, a fost mutată acum cinci sau şase ani - nu mai reţin data exact -, o familie care a distrus zona Ştefan cel Mare, lângă Şcoala nr. 10, lângă Piaţa Mare. Şi a fost mutată cu bună-credinţă de către Direcţia Serviciilor Publice vizavi, la numărul 470 şi ceva. Nu reţin numărul. Acolo, au stat o perioadă bună de timp nişte hoţi, dar erau hoţi de capace de canalizare. Nu furau altceva. Familia aceasta, în schimb, avea - că nu mai ştiu câţi copii are acum -, 11 copii. Unii dintre ei sunt minori, dar la o vârstă apreciabilă - 15 - 16 ani. Şi îşi văd de treaba lor. Dar sunt unii care la 8 - 9 - 10 ani au început să spargă maşini! Sunt procese verbale ale Poliţiei. Şi mie mi-au spart maşina o dată. Nu au luat decât nişte mărunt din torpedou. Geamuri sparte la maşini - nu mai discutăm. Scandaluri - nu mai discutăm. Dacă se poate face ceva. Vă rog domnule primar că e jale! Dacă nu aveţi încredere în ce am spus eu, am un martor care este mai afectat decât mine”, a declarat Popa, făcând referire la Daniela Rădulescu, care nu s-a ferit să confirme cele precizate de liberal.
Primarul Marian Dragomir a subliniat că în acest caz există alte instituţii care au atribuţii legale şi pot interveni dacă Popa este dispus să îşi asume o plângere la Poliţie. Dar chiar şi aşa, edilul-şef i-a solicitat Emilenei Huiu directorul Serviciului de Utilitate Publică de Administrare a Fondului Locativ şi a Cimitirelor (SUPAFLC) Brăila, să transmită o adresă scrisă către respectiva familie, având în vedere că este vorba despre o locuinţă socială atribuită de Primărie. Mesajul municipalităţii pe scurt: dacă situaţia nu se îndreaptă, urmează evacuarea!
“Primăria Municipiului Brăila nu poate să le ofere unor cetăţeni de rea-credinţă, certaţi cu legea, spaţii sociale în care să locuiască. Adică atât timp cât primeşti ceva de la stat, ai şi obligaţia de a le oferi cel puţin condiţii decente de locuit celor din zonă. Deci adresă scrisă către persoanele respective. Şi dacă în termen de două - trei săptămâni - dar situaţia trebuie urmărită şi mai departe -, lucrurile nu se liniştesc în zona respectivă, considerăm că există şi alte familii în Municipiul Brăila care aşteaptă de mult timp să primească o locuinţă şi se manifestă într-un mod cu totul civilizat”, a declarat Dragomir, fiind completat şi de consilierul ALDE Dan Păun, care a solicitat ca scrisoarea să fie transmisă către toate cazurile similare, acolo unde municipalitatea oferă cazare.
Emilena Huiu susţine că familia a promis că se va cuminţi
Contactată de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” pentru a vedea în ce măsură a fost transmisă către familia respectivă adresa solicitată de primarul Marian Dragomir, sau dacă s-a luat vreo măsură, directorul SUPAFLC Emilena Huiu a precizat că o echipă s-a deplasat acolo personal pentru a vedea care este situaţia. Potrivit lui Huiu, familia despre care vorbea Petrică Popa locuieşte pe Strada Rahova nr. 513 şi nu plăteşte nimic pentru a locui în spaţiul pus la dispoziţie de Primăria Brăila. Asta pentru că unii dintre membrii familiei sunt persoane cu handicap.
“Da, au fost colegii mei şi Poliţia Locală la ei acasă. Au fost şi cei de Asistenţă Socială sau de la Protecţia Copilului. Au promis că minorii despre care spunea şi domnul Petrică Popa că fac scandal se vor comporta altfel. Că vor avea grijă să se comporte liniştit. Le-am trimis o somaţie. Şi dacă vor continua îi vom da în judecată pentru rezilierea contractului. Dar nu stau pe strada Ştefan cel Mare cum s-a spus, e vorba despre Rahova nr. 513. Domnii consilieri sunt în zonă şi cred că la asta s-au referit”, a declarat Huiu, cu precizarea că mama copiilor a negat că fiii ei ar fi spart vreo maşină sau ar fi făcut scandal, precizând că în zonă mai vin şi alte găşti din Comorofca, Pisc, care ar fi cauzat problemele.
În momentul când Popa a sesizat situaţia, în sală a fost şi Georgică Tănase, directorul Poliţiei Locale, care şi-a notat cele semnalate de consilieri. Acesta a precizat totuşi că situaţia nu ţine de competenţele poliţiştilor locali, iar un echipaj a participat la vizita în teren a celor de la SUPAFLC doar pentru a le asigura protecţia.