Mergi la conţinutul principal

Doi candidaţi în cursa pentru postul de director al CSM Brăila

• joi, 7 noiembrie, se va susţine, din nou, concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Clubului Sportiv Municipal Brăila •  Claudiu Pisică îşi încearcă norocul iar, după ce în septembrie a picat acelaşi concurs cu 37,85 puncte • de data aceasta, are un contracandidat ce vine din lumea sportului, Dan Căpăţînă

 

La aproximativ o lună de la organizarea primului concurs pentru funcţia de director al Clubului Sportiv Municipal Brăila după demisia lui Dumitru Blănaru, Ministerul Tineretului şi Sportului pune iar postul la „bătaie”. Dacă, în septembrie, singurul candidat înscris, Claudiu Pisică, a picat examenul cu 37,85 de puncte, acum acesta s-a înscris din nou. Pe lista publicată de MTS mai apare însă un al doilea candidat, Dan Căpăţînă.

Claudiu Pisică este interimar al CSM Brăila din iunie 2019, iar înainte a fost „organizator de competiţii” la HC Dunărea, existând la momentul respectiv zvonuri că acest post ar fi fost creat special pentru el. Potrivit unui CV mai vechi postat pe internet, Pisică a urmat cursurile Grupului Şcolar Grigore Moisil, în perioada 2001-2005. Are studii superioare, însă în domeniul Silviculturii: între anii 2005-2009 a fost student al Universităţii Transilvania din Braşov, la Facultatea Silvicultură şi Exploatare Forestiere, specializarea Exploatări forestiere. Tot în timpul studenţiei, Pisică a fost agent de marketing în sectorul pensiilor private, dar şi animator la petreceri pentru copii. Ulterior, a reintrat în domeniul vânzărilor. Aici se încheie CV-ul disponibil pe internet. Despre actualul interimar de la CSM Brăila se mai ştie că este fratele PSD-istului Ionuţ Marius Pisică, fost consilier municipal, director al societăţii de salubrizare, „Eco SA”.

Celălalt candidat, Dan Căpăţină, vine din lumea sportului. Este antrenor de kickbox la un club sportiv privat din municipiu. În trecut, a absolvit Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi din Drăgăşani şi este licenţiat în Drept (Universitatea „Spiru Haret” – Facultatea de Drept şi Administraţie Publică). În 2014, a urmat un curs de instructor de arte marţiale, devenind instructor de arte marţiale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În paralel, a devenit antrenor după ce a participat la cursurile Centrului Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor şi a reuşit să pună bazele propriei asociaţii, „Club Sportiv Urban Warrior Gym”. Clubul are în jur de 70 de elevi şi multe premii câştigate la competiţiile de kickboxing. În 2018, a demisionat din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, dedicându-se sportului în totalitate. Tot anul trecut, a organizat la Brăila, cu sprijinul Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact, Campionatul Naţional de Kickbox, K1 şi Cupa României la Kickbox.

Revenind la concursul pentru funcţia de director al CSM Brăila, săptămâna trecută s-a încheiat perioada de depunere a dosarelor de concurs, iar peste câteva zile urmează să aibă loc proba scrisă, mai exact pe 7 noiembrie.

 

Cătălin Iordache despre respingerea lui Pisică la primul concurs: «Cât de prost să fii să dai concursul singur şi să nu îl iei?!»

Despre concursul pe care l-a picat iniţial Claudiu Pisică a comentat şi consilierul judeţean PND Cătălin Iordache, în cadrul unei conferinţe de presă. Vorbind la modul general despre concursurile de la Stat, a acuzat că toate partidele care vin la guvernare îşi „plasează” oamenii în funcţii-cheie şi l-a dat exemplu pe Pisică: “Fiecare partid care vine îşi nominalizează oamenii. Sunt o groază de situaţii şi dumneavoastră le ştiţi, în care idioţi, de exemplu Pisică de la PSD, a dat al dracului concurs singur şi nu a reuşit să îl ia. Singur l-a dat! Singur! Şi nu a putut să ia concursul! Deci cât de prost să fii să dai concursul singur şi să nu îl iei?! Adică e exact ca în bancul ăla tâmpit: alergi singur şi ieşi al doilea. Dar nu e nimic, îl mai dă acum că e peste câteva zile”, a declarat Iordache.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro