Mergi la conţinutul principal

Doi brăileni răniţi în incendiul «Colectiv» au nevoie urgentă de ajutor!

Pe lista brăilenilor răniţi în incendiul de la clubul "Colectiv", din capitală, au mai apărut două nume, în mai puţin de 48 de ore. Loredana Dărescu şi Ionuţ Tudor sunt internaţi la Bucureşti, în stare gravă, iar familiile lor au deschis conturi bancare pentru a primi ajutorul celor ce vor să-i sprijine financiar.

Loredana Dărescu are 29 de ani şi este fostă elevă a Grupului Şcolar Industrial "Constantin Brâncoveanu" din municipiu. A plecat la Bucureşti în urmă cu aproximativ 7 ani pentru a-şi face un rost în viaţă. S-a angajat la o companie multinaţională şi totul părea că merge bine. Asta până în seara de 30 octombrie. Lori se afla în clubul "Colectiv", la lansarea noului album al trupei "Goodbye to Gravity", în momentul în care incendiul a izbucnit. Flăcările devastatoare nu au iertat-o. Acum, brăileanca se află internată în stare gravă la Spitalul de Arşi din Bucureşti. "E plină de bandaje. A fost mama la ea. Are arsuri pe întreaga suprafaţă a corpului, iar fumul toxic i-a afectat căile respiratorii. Ţinem legătura cu medicii. Dacă ei ne vor spune că e ok să o transferăm, atunci vom face acest lucru. Facem orice pentru Lori, vrem să trăiască!", ne-a spus Dorina, sora Loredanei.

Lori, fata cu zâmbet molipsitor

Pe o pagină de Facebook dedicată campaniei umanitare, demarată de familia Dărescu, prietenii o descriu pe tânără ca fiind o fire veselă, cu un zâmbet molipsitor. "Loredana ne-a oferit mereu sprijin nouă, prietenilor ei. Era persoana care zâmbea mereu, persoana care avea mereu o vorbă bună pentru oricine avea nevoie de ea, persoana cu cel mai molipsitor râs pe care o cunoaştem. Din păcate, incendiul de la «Colectiv» o pune la grea încercare. Este în acest moment internată în stare gravă la Spitalul de Arşi. Acum, când are nevoie de noi, vrem să îi oferim tot sprijinul, aşa cum a făcut-o şi ea pentru noi de fiecare dată când a avut ocazia. Ne vrem prietena înapoi, vrem să îi punem din nou zâmbetul care ne-a cucerit pe buze!", se arată pe pagina "Donaţi pentru Loredana Dărescu".
Cei care vor să o ajute pe Loredana, pot dona bani în conturile deschise pe numele surorii ei, Dorina Dărescu:
-pentru donaţii în lei: RO16BACX0000001216132000
-pentru donaţii în euro: RO86BACX0000001216132001
-SWIFT: BACXROBU

Ionuţ Tudor şi-a pierdut iubita, iar acum luptă pentru propria viaţă

Un alt brăilean aflat în seara fatidică în clubul "Colectiv" este Ionuţ Tudor. Acesta se afla împreună cu iubita sa, Elena, la concert, în momentul în care artificiile au aprins tavanul. Amândoi au fost grav răniţi. El a ajuns la Spitalul Militar, unde se află şi acum internat în stare gravă, iar ea a decedat între timp.
Între anii 2003 - 2005, băiatul a fost angajat ca sociolog la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati", apoi a luat drumul capitalei.
După cum povestesc prietenii, Ionuţ şi Elena avea pasiuni comune: muzica rock şi fotografia. În vinerea neagră, asistau la concertul trupei "Goodbye to Gravity" şi încercau să surprindă cele mai bune imagini cu aparatele foto. Fata se afla chiar lângă scenă, iar Ionuţ ceva mai în spate. După ce a izbucnit incendiul, el a reuşit să iasă din club, dar când şi-a dat seama că prietena lui încă se mai află înăuntru, s-a întors după ea. A găsit-o chircită lângă scenă şi, cu eforturi supraomeneşti, a reuşit să o scoată afară.
"Când au ajuns ambulanţele, Elena a fost intubată şi transportată la Spitalul Floreasca. Avea arsuri pe 50% din suprafaţa corpului. Ionuţ are mâinile, faţa şi o ureche arse şi este internat în stare gravă la Spitalul Militar", a povestit pe blogul personal, citat de site-ul Aktual24.ro, Veronica Dondoş, o brăileancă stabilită în Canada, prietenă din copilărie cu Ionuţ.
Elena a decedat sâmbătă. Ionuţ trăieşte, dar starea lui este încă gravă. Prietenii fac un apel de sprijin pentru toţi cei care l-au cunoscut sau nu. Cei care vor să doneze o pot face la următorul cont bancar deschis pe numele Bogdan Tudor, tatăl lui Ionuţ: RO46RNCB0048025644120001. Banca BCR.
Bilanţul tragediei din "Colectiv" a ajuns, marţi, la 48 de decese. Ultima persoană care şi-a pierdut viaţa este Tudor Golu, autorul videoclipului pentru piesa "The Day We Die", inclusă pe albumul lansat de trupa "Goodbye to Gravity" în seara incendiului, potrivit "Mediafax".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu