Mergi la conţinutul principal

Doi brăileni cercetați pentru activități de braconaj

în noaptea de 12 septembrie, polițiștii Sectorului Poliției de Frontieră Brăila, pe timpul desfășurării unei acțiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, au depistat pe malul drept al fluviului Dunărea doi pescari brăileni • bărbații de 59, respectiv 42 de ani, se aflau într-o barcă din tablă, cu motor atașabil, și desfășurau activități de pescuit comercial, iar polițiștii au descoperit un sac cu pește capturat, din speciile plătică și somn, precum și unelte de pescuit

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila au depistat doi brăileni care desfășurau activități de pescuit comercial, fără licență/autorizație, dintr-o barcă,  folosind unelte interzise de lege.

În data de 12 septembrie, în jurul orei 22.00, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila, pe timpul desfășurării unei acțiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, au depistat la kilometrul 190, malul drept al fluviului Dunărea, doi brăileni în vârstă de 59, respectiv 42 de ani. Aceștia se aflau într-o barcă din tablă, prevazută cu un motor atașabil, marca Mercury de 20 CP. “În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat faptul că bărbații desfășurau activități de pescuit comercial, fără licență/autorizație, folosind o plasă tip setcă din ață (50 de metri). Pe mal, în zona depistării persoanelor a fost descoperit un sac cu pește capturat, din specile plătică și somn și o uneltă de pescuit tip obletoaică din monofilament (25 de metri). Uneletele de pescuit și barca, în valoare totală de 6.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, au precizat polițiștii de frontieră.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de pescuitul comercial fără licență sau autorizație de pescuit, producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor din plasă de tip monofilament și producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit comercial de către persoane neautorizate a năvoadelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro