Mergi la conţinutul principal

Doi bărbați care vindeau articole pirotehnice interzise, prinși de jandarmi

* luni, un bărbat de 45 de ani a fost depistat la intersecția străzilor 1 Decembrie 1918 și Roșiorilor din municipiu, în timp ce oferea spre vânzare materiale pirotehnice * un alt bărbat de 29 ani a fost depistat de către echipajul de jandarmerie pe strada Griviței, având asupra sa o cutie care conținea 100 bucăți de petarde cu trei focuri

 

Vindeau petarde în stradă. În prima zi a acestei săptămâni, doi bărbați au fost depistați, la ore și locuri diferite din municipiu, oferind spre vânzare sau deținând cutii cu articole pirotehnice din categoria celor interzise.

Luni, în jurul orei 10:40, un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost depistat de către echipajul de jandarmerie la intersecția străzilor 1 Decembrie 1918 cu Roșiorilor din municipiu, în timp ce oferea spre vânzare materiale pirotehnice interzise. Potrivit jandarmilor, în urma controlului bagajului bărbatului, au fost găsite 24 de cutii, de diferite mărci, care conțineau articole pirotehnice interzise.

Câteva ore mai târziu, un alt bărbat în vârstă 29 ani a fost depistat de către echipajul de jandarmerie pe strada Griviței din municipiu având asupra sa o cutie care conținea 100 bucăți de petarde cu trei focuri.

În ambele cazuri, jandarmii au întocmit actele de sesizare, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

An de an, atragem atenția că multe dintre materialele pirotehnice sunt obiecte periculoase care pot răni sau chiar produce incendii. Continuăm să facem acest apel către brăileni, în special în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, și le amintim că deținerea, utilizarea și/sau comercializarea către publicul larg a articolelor destinate a fi folosite de către pirotehnicieni este interzisă prin Legea nr. 126/1995 rep. privind regimul materiilor explozive. Încălcarea acestei prevederi constituie infracțiune”, este mesajul transmis de la Jandarmeria Brăila.

Jandarmii reamintesc că unul dintre obiectivele prioritare pentru această perioadă este verificarea cu strictețe a respectării legislației referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro