Mergi la conţinutul principal

Doi şahişti brăileni în finala concursului naţional «Vreau să devin Mare Maestru»

În urmă cu puţin timp la Galaţi a avut loc faza zonală a concursului
de şah rapid "Vreau să devin Mare Maestru" - Proiectul Piere de Coubertin. Scopul proiectului Federaţiei Române de Şah este acela de a valorifica aptitudinile individuale într-un sistem organizat de selecţie, pregătire şi competiţie al copiilor, juniorilor mici, precum şi al persoanelor cu dizabilităţi care să asigure formarea de performeri precum şi îmbunătăţirea stării de sănătate publică prin crearea unui cadru social şi organizatoric favorizant. Iar obiectivele sunt promovarea şahului ca element important pentru o educaţie de calitate, susţinerea activitaţii şahiste la nivelul copiilor şi juniorilor, precum şi a persoanelor cu dizabilităţi, încurajarea practicării şahului, în mod continuu, cu scopul de a câştiga încredere, de a promova un stil de viaţă sănatos şi o dezvoltare armonioasă durabilă a individului.
La acţiunea care a avut loc la Galaţi brăileanul Cosmin Teodor Nedelcu, singurul român medaliat cu bronz la Campionatul Uniunii Europene la şah, a câştigat toate cele şapte meciuri din turneul copiilor de opt ani şi, de pe primul loc, a obţinut calificarea la etapa finală care va avea loc la Călimăneşti - Căciulata, în perioada 9-14 noiembrie 2014. Pentru ultimul act al proiectului, "Vreau să devin Mare Maestru" - Proiectul Piere de Coubertin, la copii 12 ani şi-a asigurat participarea şi reprezentantul clubului Fairplay, Marius Isfan. La Galaţi, şahistul pregătit de maestrul FIDE, Nicolae Doroftei a obţinut şase puncte din cinci victorii şi două remize.

 

Actiunile de selectie au loc in toata tara in 8 zone teritoriale.
Duminica 19.10.2014, a avut loc la Galati faza zonala sud-
est(CONSTANTA,TULCEA,GALATI,BRAILA,VRANCEA)pentru grupele de varsta 8,10,12 ani baieti si fete, la sah rapid pentru calificarea in finala, care va avea loc la Calimanesti-Caciulata in perioada 9-14. 11.2014

Braileanul NEDELCU TEODOR-COSMIN, a obtinut calificarea la grupa de baieti 8 ani , la finalul concursului de la Galati clasindu-se pe primul loc cu sapte puncte din sapte partide si va reprezenta in etapa finala zona de sud-est.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro