Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Documentele referitoare la stagiile de cotizare vor fi preluate de Arhivele Nationale

In curind, documentele In baza carora se elibereaza copii, certificate si extrase privind drepturile referitoare la stagiile de cotizare la asigurarile sociale vor fi preluate de catre Arhivele Nationale sau de catre directiile judetene ale institutiei. Preluarea acestora se va face In cazul desfiintarii, In conditiile legii, a institutiilor cu personalitate juridica care creeaza aceste documente si a caror activitate nu este continuata de o alta institutie.
Potrivit acestui act normativ, documentele vor fi preluate dupa Infiintarea unor structuri specializate In cadrul Arhivelor Nationale, pentru care vor fi asigurate resurse umane, de logistica si financiare. In prezent, documentele In baza carora se elibereaza copii, certificate si extrase privind drepturile referitoare la stagiile de cotizare la asigurari sociale sint preluate de casele judetene de pensii. "Casele judetene de pensii nu dispun de spatii de depozitare pentru preluarea documentelor, iar spatiile existente sint insuficiente In raport cu volumul mare al documentelor care trebuie arhivate. De asemenea, nu dispun de personal calificat pentru arhivarea documentelor, iar modificarea organigramei ar determina cresterea cheltuielilor bugetului asigurarilor sociale de stat", a precizat Sorin Enache, director executiv al Casei Judetene de Pensii Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii