Mergi la conţinutul principal

Documentare la CUP „Dunărea”. Specialiștii le-au explicat copiilor cum verifică calitatea apei

• elevii aflați în vizită la CUP „Dunărea” au aflat cum se determină prezența clorului, PH-ul apei, turbiditatea sau duritatate apei potabile • totodată, oaspeților le-a fost prezentată aparatura de laborator folosită ȋn scopul verificării calității apei potabile

 

An de an, sute de elevi vizitează obiectivele Companiei de Utilități Publice (CUP) „Dunărea” Brăila, pentru a cunoaște și asimila noțiunile de apă - mediu predate la diferitele discipline din programa școlară. Este și motivul pentru care societatea a devenit un partener educațional important pentru elevii de gimnaziu și nu numai, precizează reprezentanții CUP „Dunărea” Brăila. O astfel de vizită de documentare a avut loc pe 9 februarie.

„Elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul”, școală-pilot ce promovează lecțiile outdoor (în aer liber), însoțiți de cadre didactice, au trecut pragul Laboratoarelor din cadrul societății noastre. Colegii din cadrul Laboratorului de apă potabilă au prezentat câteva metode orientative pentru a efectua experimente „de teren”, precum determinarea clorului, PH-ului apei, turbidității sau durității apei. Le-a fost prezentată activitatea de laborator, respectiv aparatura folosită ȋn scopul verificării calității apei potabile. Totodată, colegii de la Laboratorul de apă potabilă au realizat în fața elevilor analize şi probe ale apei potabile, demonstrații practice”, precizează surse din cadrul CUP „Dunărea” Brăila.

Laboratoarele companiei sunt dotate cu aparatură modernă, zilnic efectuându-se determinări ale calităţii apei. Elevii au putut constata cu ochii lor modul în care se determină duritatea, turbiditatea, conductivitatea sau alte analize prin care se monitorizează calitatea apei la Brăila. Oaspeţii au aflat că zilnic sunt prelevate probe din diferite zone ale orașului, care sunt analizate în laborator, în concordanţă cu legislaţia sanitară. Rezultatele acestor analize pot fi consultate pe pagina web a societăţii, http://apabraila.ro/, secţiunea Calitatea apei.

„Societatea noastră monitorizează continuu calitatea apei potabile, începând cu procesul de tratare și până la robinetele consumatorilor, prin monitorizare automată în timpul procesului, verificări în laborator prin analize de calitate și monitorizarea rețelei de distribuție. Monitorizarea calității apei se realizează în Laboratoarele de apă potabilă ale Companiei de Utilități Publice „Dunărea” Brăila, înregistrate la Ministerul Sănătății și acreditate RENAR”, a mai precizat sursa citată.

Copiii de la „Mihai Viteazul” s-au arătat foarte interesați să afle informații despre procesul tehnologic al apei și au adresat o mulțime de întrebări despre modul în care apa ajunge la robinet, despre potabilitatea acesteia, dar și despre etapele transformării apei uzate și redarea ei circuitului natural. La finalul vizitei, elevii au primit materiale de informare şi promoţionale.

Potrivit CUP „Dunărea”, porțile obiectivelor administrate de societatea brăileană sunt deschise pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu procesele de tratare a apei și de epurare a apelor uzate. „Acțiunile de responsabilitate socială ale societății noastre ne oferă posibilitatea de a imprima generațiilor tinere, care vor constitui utilizatorii de mâine ai serviciilor noastre, valorile noastre și respectul pentru natură”, au mai precizat gazdele.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro