Mergi la conţinutul principal
Comunicat de presă

Dobrescu: “Solicit public prefectului Iulian Timofei să trimită Corpul de Control al prefectului la Spitalul Județean”

• secretarul de stat din Ministerul Muncii vrea să se facă verificări în cazul pacientului mort lângă gardul spitalului 

 

Într-un comunicat de presă, liberalul Florin Dobrescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale punctează că deși a trecut mai bine de o săptămână de când un pacient al Spitalului Județean Brăila a fost găsit mort lângă gardul unității spitalicești, nu a fost luată nicio măsură! “Solicit public prefectului Iulian Timofei să trimită Corpul de Control al prefectului la Spitalul Județean pentru a face verificări în acest caz! De asemenea, solicit prefectului Timofei să fie nepărtinitor în acest caz, deși este vicepreședinte PSD, și să constituie o comisie de anchetă la nivel de Prefectură, din care să facă parte reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, care să constate toate neregulile care au dus la producerea acestei tragedii!”, se aruncă fostul polițist Dobrescu. Sursa citată continuă: “Domnule Chiriac, lăsați vorbele și lamentările și treceți direct la fapte! Consiliul Județean, în subordinea căruia se află Spitalul Județean, trebuie să O DEMITĂ fără discuție pe Delia Râșnoveanu, care încă se mai gândește dacă să-și prezinte sau nu demisia. Ați putea lua ca exemplu cazul de la Spitalul Județean Botoșani, unde managerul a fost demis de Consiliul Județean (cu președinte tot PSD), după un eveniment la fel de trist”.

Florin Dobrescu mai susține că în afară de Delia Râșnoveanu și Francisk Chiriac pentru că a girat incompetența managerului SJU și vicepreședintele CJ Ionel Epureanu, ordonatorul principal de credite al CJ, cel care semnat ordinul de plată pentru firma de pază a spitalului, ar avea partea sa de vină pentru că nu a reziliat contractul, “după problemele cu această firmă semnalate deja în spațiul public”. 

Dobrescu continuă acuzațiile afirmând că “Deși au existat nenumărate semnale și reclamații din partea brăilenilor referitoare la debandada, mizeria, lipsurile, impertinența și incompetența cadrelor medicale din Spitalul Județean, Francisk Chiriac a luat în râs de fiecare dată problemele grave semnalate de pacienți”  și că în toți acești ani,  “doar protecția divină a făcut să nu mai existe și alte tragedii la Spitalul Județean!”

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro