Mergi la conţinutul principal

Doar un român din trei a economisit pentru pensie în 2019

• potrivit unui studiu dat publicităţii de Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România, procentul celor care nu reuşesc să economisească a crescut la 60%, faţă de 51%, cât a fost în anul precedent • încrederea românilor în pensiile publice a scăzut la 50% anul trecut, precizează studiul, citat de Mediafax

 

Doar un român din trei, cu vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani, a reuşit să economisească anul trecut bani necesari pentru vârsta pensionării, se arată într-un studiu prezentat miercuri, 22 ianuarie 2020, de Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), citat de Mediafax.

Totodată, circa 60% dintre cei intervievaţi nu reuşesc să economisească niciun leu, deşi veniturile au crescut în anul 2019, arată studiul APAPR. În anul 2018, procentul era de 51%. Doar 34% dintre participanţii la studiu au spus că economisesc în mod regulat o parte din venit, în scădere faţă de anul 2018, când numărul acestora se ridica la 45%.

Puţin peste 40% dintre români cunosc faptul că pot contribui individual la Pilonul III de pensii, în timp ce doar 18% ştiu că această contribuţie poate fi realizată de către angajator. Mai mult, doar 3% dintre cei întrebaţi contribuiau, în anul 2019, la Pilonul III şi doar 1% au răspuns că vor fi siguri că vor contribui pe viitor. 10% dintre participanţii la sondaj au afirmat că, în mod sigur, nu vor contribui.

“Dacă începi cu o sumă la 25 de ani, vei obţine o sumă dublă în comparaţie cu cea obţinută dacă începi să economiseşti la 35 de ani”, a precizat preşedintele APAPR, Radu Crăciun, citat de Mediafax.

Încrederea românilor în pensiile publice a scăzut, în anul 2019, la 50%. Totodată, pensiile private se bucură de încredere multă şi foarte multă din partea a 45% dintre participanţii la studiul amintit mai sus. Culmea, deşi veniturile vor scădea cu peste 50 de procente în timpul pensionării, tinerii se aşteaptă să ducă un trai mai bun atunci când vor ieşi la pensie decât în prezent (!), precizează sursa citată.  

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro