Doar trei accidente în patru ani. Inspecția Muncii, de veghe pe șantierul Podului de la Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Doar trei accidente în patru ani. Inspecția Muncii, de veghe pe șantierul Podului de la Brăila

* timp de patru ani, cât au durat lucrările la Podul peste Dunăre, inspectorii ITM Brăila și ai ITM Tulcea au monitorizat în permanență furnicarul de 1.500 de oameni de la 25 de companii, care au trudit la construirea obiectivului de jumătate de miliard de euro * din fericire, la șantierul Podului, s-au înregistrat doar trei accidente * joi, 6 iulie, inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu, șeful Inspecției Muncii, a fost prezent la inaugurare

 

 

 

Joi, 6 iulie, inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu, șeful Inspecției Muncii, a fost prezent la inaugurarea Podului de la Brăila.

Realizare arhitectonică impresionantă, Podul Brăila - Tulcea (al treilea ca mărime din Europa) este rezultatul unui proiect tehnic internațional la care au contribuit specialiști din România, Japonia și Italia. După cum relatam în paginile cotidianului nostru, lucrările de construcție au durat patru ani și au implicat munca a peste 1.500 de oameni, proveniți de la 25 de companii din țară și din străinătate. Lucrările au fost în permanență monitorizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila și Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea. Șefii celor două inspectorate s-au aflat la ceremonia de inaugurare a Podului de la Brăila, împreună cu inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu.

Inspecția Muncii, prin ITM Brăila și ITM Tulcea, a monitorizat în permanență activitățile desfășurate pe acest șantier, încă de la demararea lucrărilor. Monitorizarea a însemnat desemnarea unui inspector de muncă din domeniul SSM (Securitate și Sănătate în Muncă - n.r.) ca responsabil cu supravegherea lucrărilor și vizite de consiliere și control cu ocazia campaniilor noastre sau la cererea factorilor implicați în realizarea acestui proiect de anvergură”, a precizat oaspetele de la București.

Situația accidentelor de muncă este elocventă în acest sens, întrucât, pe toată durata realizării marelui proiect de infrastructură de la Brăila, care a inclus o serie întreagă de activități cu grad ridicat de risc pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor, s-au înregistrat doar 3 accidente de muncă, a mai precizat inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro