Mergi la conţinutul principal

Doar nu credeaţi că o să scăpaţi de Nicu Niţă

Se vede treaba că Nicu Niţă e ca râia sau, mai rău, ca boala care se ţine scai de omul sănătos. Odată ce ţi-a intrat sub piele, e aproape imposibil să mai scapi de Nicu Niţă, de gura lui mare, de jocurile lui murdare şi de insistenţa cu care muşcă din banii publici.

Eu, unul, am sperat că voi scăpa de Nicu Niţă odată ce el îşi va fi încheiat mandatul de deputat PSD Brăila, obţinut printr-un noroc chior, la alegerile parlamentare din 2016, atunci când PSD a spulberat concurenţa cu un scor ireal, de aproximativ 54%, la Brăila.

Am înţeles, Nicu Niţă şi-a dorit să ajungă parlamentar, să nu mai fie doar bişniţarul ăla cu fructe şi legume, care a făcut avere din speculă sau din deszăpeziri cu statul. Voia şi el să rămână în memoria urmaşilor din neamul său drept “dl. deputat Nicu”, să fie amintit peste ani şi ani de nepoţi.

Ok, visul ăsta i s-a împlinit. Şi, cum ziceam, am sperat că după terminarea mandatului de deputat Nicu Niţă se va retrage din viaţa publică. Vorba aia, în 4 ani ca parlamentar şi-a putut recupera toţi banii daţi la partid (PSD) pentru a obţine un loc bun pe listă.

Dar, ce să vezi? Lui Nicu Niţă abia acum a început să îi placă funcţiile publice. Omu’ s-a obişnuit să fie şef pe bani publici, mai ales după ce a văzut că e tot mai greu să răzbeşti în mediul privat cel abandonat de autorităţi.

Mai nou, Nicu Niţă cică şi-a dori să ajungă director la CUP (Compania de Utilităţi Publice) Dunărea, în locul PSD-istului Silviu Mangiurea căruia, în iulie 2020, îi expiră mandatul. Iar faptul că Nicu Niţă a negat vehement, într-o declaraţie acordată ziarului Obiectiv, că ar râvni la postul de director la CUP Dunărea mă face să cred fix contrariul.

Sunt absolut convins că Nicu Niţă dă din coate să ajungă director sau măcar în fruntea Consiliului de Administraţie al CUP Dunărea. Şi ştiţi de ce cred acest lucru? Nu pentru că Nicu Niţă şi-ar dori salariul de director al CUP. Nu de asta, ci pentru că la CUP Dunărea urmează să se deruleze un proiect pe foarte mulţi bani, privind reabilitarea reţelei de apă-canal din tot judeţul.

Este vorba despre lucrări de pe urma cărora câteva firme se vor îmbogăţi. Or, actualul deputat Nicu Niţă ştie acest lucru şi încearcă probabil să se pună în capul mesei, cât mai aproape de caşcaval. (Nicu TEMNIŢĂ)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro