Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doar doua mentiuni la Olimpiada de informatica

La olimpiada de informatica elevii braileni nu au mai repetat performantele din anii trecuti. Inspectorul de specialitate, prof. Raluca Sima, a precizat ca acest lucru s-a intimplat pentru ca subiectele la liceu au fost foarte grele. Cu toate acestea, elevii s-au prezentat onorabil, insa punctajul realizat nu le-a permis obtinerea de premii si mentiuni. Din lot au facut parte elevii: Iulian Pascu, Florentina Mustata, Cristian Bercaru, Andrei Burada, Ionel Lescai - Colegiul National "Murgoci" si Liviu Ciulinaru, Marian Catalin Bou si Stefan Bobocescu Kesikis - Colegiul National "Balcescu".
La gimnaziu au participat sase elevi, cinci de la Scoala "Mihai Eminescu" - Paul Crestez, Vlad Chitaru, Alin Musat, Cosmin Iacob, Liviu Luca si unul de la Colegiul "Balcescu" - Vladut Campeanu.
Din pacate, s-au intors cu mentiuni doar doi elevi de la "Mihai Eminescu", Paul Crestez si Vlad Chitaru. Ambii studiaza informatica sub indrumarea profesoarei Ileana Savu. Paul Crestez a concurat la clasa a V-a, insa el nu este decit in clasa a IV-a. Pentru a putea rezolva problemele la olimpiada el a fost nevoit sa parcurga cu un an inainte si materia de la matematica. Problemele pe care le-a primit la faza nationala i s-au parut cam grele, dar rezultatul l-a ambitionat si va continua sa participe la toate concursurile de informatica pentru ca ii place programarea. Vlad Chitaru, din clasa a VII-a, este la a treia participare la faza nationala. Si anul trecut a obtinut mentiune la faza nationala. El se astepta sa fie greu. Spera sa ocupe o pozitie mai buna, dar se va pregati mai bine la anul. "Paul Crestez este doar in clasa a IV-a si a participat la un concurs destinat copiilor din clasa a V-a. Pentru el este mare lucru ca a putut sa ajunga acolo. Este meritorie performanta lor mai ales ca informatica este optional, iar cei doi nici macar nu fac ore de informatica. Eu fac separat cu ei ore. I-am descoperit cind erau mai mici, apoi am intrebat parintii daca sint de acord sa lucrez cu ei suplimentar. Este foarte greu sa ne remarcam pentru ca luptam cu elevi din colegii care au cite trei sau patru ore pe saptamina. Nici manuale nu avem, lucrez dupa culegeri personale. Sint multumita de cum s-au prezentat copiii. Luca a fost chiar primul dupa mentiuni. El a participat si la olimpiada de matematica, a fost obosit si s-a vazut acest lucru. Anul trecut a obtinut un rezultat mai bun", a spus profesoara Ileana Sava de la Scoala "Mihai Eminescu".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii