Mergi la conţinutul principal

Doar doua mentiuni la Olimpiada de informatica

La olimpiada de informatica elevii braileni nu au mai repetat performantele din anii trecuti. Inspectorul de specialitate, prof. Raluca Sima, a precizat ca acest lucru s-a intimplat pentru ca subiectele la liceu au fost foarte grele. Cu toate acestea, elevii s-au prezentat onorabil, insa punctajul realizat nu le-a permis obtinerea de premii si mentiuni. Din lot au facut parte elevii: Iulian Pascu, Florentina Mustata, Cristian Bercaru, Andrei Burada, Ionel Lescai - Colegiul National "Murgoci" si Liviu Ciulinaru, Marian Catalin Bou si Stefan Bobocescu Kesikis - Colegiul National "Balcescu".
La gimnaziu au participat sase elevi, cinci de la Scoala "Mihai Eminescu" - Paul Crestez, Vlad Chitaru, Alin Musat, Cosmin Iacob, Liviu Luca si unul de la Colegiul "Balcescu" - Vladut Campeanu.
Din pacate, s-au intors cu mentiuni doar doi elevi de la "Mihai Eminescu", Paul Crestez si Vlad Chitaru. Ambii studiaza informatica sub indrumarea profesoarei Ileana Savu. Paul Crestez a concurat la clasa a V-a, insa el nu este decit in clasa a IV-a. Pentru a putea rezolva problemele la olimpiada el a fost nevoit sa parcurga cu un an inainte si materia de la matematica. Problemele pe care le-a primit la faza nationala i s-au parut cam grele, dar rezultatul l-a ambitionat si va continua sa participe la toate concursurile de informatica pentru ca ii place programarea. Vlad Chitaru, din clasa a VII-a, este la a treia participare la faza nationala. Si anul trecut a obtinut mentiune la faza nationala. El se astepta sa fie greu. Spera sa ocupe o pozitie mai buna, dar se va pregati mai bine la anul. "Paul Crestez este doar in clasa a IV-a si a participat la un concurs destinat copiilor din clasa a V-a. Pentru el este mare lucru ca a putut sa ajunga acolo. Este meritorie performanta lor mai ales ca informatica este optional, iar cei doi nici macar nu fac ore de informatica. Eu fac separat cu ei ore. I-am descoperit cind erau mai mici, apoi am intrebat parintii daca sint de acord sa lucrez cu ei suplimentar. Este foarte greu sa ne remarcam pentru ca luptam cu elevi din colegii care au cite trei sau patru ore pe saptamina. Nici manuale nu avem, lucrez dupa culegeri personale. Sint multumita de cum s-au prezentat copiii. Luca a fost chiar primul dupa mentiuni. El a participat si la olimpiada de matematica, a fost obosit si s-a vazut acest lucru. Anul trecut a obtinut un rezultat mai bun", a spus profesoara Ileana Sava de la Scoala "Mihai Eminescu".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu