Aproape 64% dintre candidaţii din judeţul Brăila care au susţinut definitivatul au promovat examenul naţional, obţinând peste nota 7, astfel că au intrat în treapta superioară de salarizare. Rezultatele probelor scrise au fost afişate luni, la centrul unde candidaţii au susţinut examenul, respectiv la Liceul "Saligny", dar pot fi găsite şi pe site-ul edu.ro, secţiunea "Definitivat". După evaluarea lucrărilor, au promovat 59 de candidaţi, reprezentând 64,1% dintre cei care au intrat în concurs. Niciun candidat din judeţul Brăila nu a obţinut nota 10, cele mai bune rezultate înregistrate fiind 9,45 la limba şi literatura română, notă obţinută de o educatoare, 9,15 la religie şi 9,05, la istorie. La polul opus s-au situat candidaţii cu note foarte mici, respectiv 3,90 la informatică, obţinută de o profesoară cu experienţă de 3 ani, de la Şcoala cu clasele I-VIII din Cireşu, 3,25 la limba şi literatura engleză, obţinută de un profesor cu 3 ani experienţă, de la şcoala din Salcia Tudor, 3,05, la educaţie muzicală, obţinută de un profesor cu experinţă tot de 3 ani, de la şcoala din Roşiori. Recordul "nefericit" îl deţine însă o profesoară de şcoală generală din Brăila, cu 4 ani de experienţă, care a luat nota 2,8 la arte plastice.
Depunerea contestaţiilor este programată în zilele de 23 şi 24 iulie, procedură urmată de transmiterea acestora la centrele de reevaluare. Soluţionarea contestaţiilor este prevăzută pentru 25 iulie, iar o zi mai târziu, în 26 iulie, vor fi afişate rezultate finale (în centrele de examen).
Examenul de definitivat, susţinut anul acesta pentru prima dată în judeţe, şi nu în centre universitare, a venit cu mai multe noutăţi, una dintre acestea fiind posibilitatea candidaţilor de a face solicitări scrise pentru a se retrage din examen, după ce au văzut subiectele. Astfel, lucrările lor nu au mai fost evaluate, evitându-se jenanta situaţie de a apărea note de 1.00 pe lista rezultatelor. Titularii au voie să susţină examenul de trei ori în patru ani. Dacă ratează de fiecare dată, pierd titularizarea.
La Brăila, din cele 99 de dosare depuse, unul a fost respins pentru că nu îndeplinea criteriul vechimii (aceasta trebuie să fie cuprinsă între minim doi ani şi maxim şapte ani), iar alte şase dosare au fost retrase din motive personale. Au rămas pentru concurs 92 de candidaţi, din care unul nu s-a prezentat la examen. Din cei 91 care au intrat în examen, opt s-au retras după ce au văzut subiectele.
Dintre cele 23 de discipline la care s-a susţinut examenul, cei mai mulţi candidaţi s-au înregistrat la: educatoare - 29, învăţătoare - 11, şi câte şapte sau opt la limba română, limba franceză sau limba engleză.