Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doar 6 ani de puscarie pentru un incest infiorator

La sfirsitul anului trecut, o instanta a Tribunalului Braila l-a condamnat pe Robertino Iulian C., braileanul de 31 de ani care si-a necinstit propria fiica, fara a fi retinut macar o zi pentru faptele sale, la 6 ani de inchisoare si 4 ani pedeapsa complementara constind din interzicerea unor drepturi, pentru viol in forma continuata si incest. Potrivit anchetatorilor, in perioada anilor 2003 - 2004, agresorul sexual "a abuzat in mod repetat de fiica sa minora, supunind-o la acte sexuale nefiresti, orale si anale, profitind de imposibilitatea acesteia de a se apara". Pe parcursul derularii cercetarilor, barbatul acuzat de viol si incest s-a declarat total nevinovat, cu toate ca victima a relatat cu lux de amanunte drama pe care a trait-o, vreme de aproape doi ani. Dupa declansarea anchetei penale, familia lui Robertino Iulian C. s-a destramat, sotia acestuia parasindu-l pur si simplu.
In perioada in care s-a petrecut nelegiuirea (2003), Claudia C. avea numai 8 anisori. Din pacate, mama copilei abuzate sexual, Iuliana C., a sesizat Politia abia in mai 2005, pentru ca dovada clara a violului sa apara in luna august acelasi an. Potrivit dosarului de urmarire penala, Robertino Iulian C., muncitor la SC PAL SA Braila, locuia in cartierul Radu Negru impreuna cu sotia si cu cele doua fiice, Claudia, de 8 ani, si Roxana, de 5 ani. In vara anului trecut, Iuliana C. a dat fetele in grija bunicii materne, Lenuta S., care locuieste in cartierul Chercea. Batrina a aflat cu stupoare, de la mezina, ca "tati a facut sex cu Claudia", si a sesizat Directia pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila (DGASPC), dupa ce-a discutat in prealabil si cu victima. Potrivit procurorului criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunal - magistratul care s-a ocupat de caz -, imediat dupa declansarea cercetarilor, Claudia a fost audiata in prezenta specialistilor DGASPC. Ea a relatat cu lux de amanunte modul in care tatal a abuzat-o, transformind-o in "jucarie sexuala" si facindu-i copilaria iad. "Din relatarile detaliate ale minorei rezulta ca in ultimii doi ani, dupa ce mama pleca la serviciu, dimineata, in mod repetat, invinuitul a supus-o abuzului sexual prin acte materiale nefiresti, violind-o anal si oral. Aceste manifestari au avut loc in mod repetat, aproape in fiecare dimineata, cind invinuitul o lua la el in patul ramas gol dupa plecarea sotiei la serviciu (...) Alteori, o punea sa-l masturbeze si el o pupa si o mingiia pe sinisori. Actele materiale de viol la care a fost supusa sint descrise de minora in cuvintele si expresiile ei", precizeaza procurorul anchetator.
In schimbul acestor nemernicii, individul cu apucaturi animalice ii promitea si uneori chiar ii aducea fetitei jucarii, nu cumva sa-i spuna mamei ce i se-ntimpla. Examenul medico-legal efectuat a demonstrat ca minora a fost, intr-adevar, supusa abuzului sexual. Martorii audiati au precizat, de asemenea, ca victima "manifesta teama la auzul numelui tatalui sau", ori atunci cind il vedea pe acesta prin apropiere. Examenul psihologic a scos in evidenta calvarul prin care a trecut Claudia C., timp de aproape doi ani. Oamenii legii consemneaza: "Manifestarile minorei releva si confirma tulburari asociate situatiilor de abuz sexual, respectiv anxietate, sentimente de amenintare si insecuritate fizica, dar si afectiva, stari de panica, rusine si lipsa de speranta".
Robertino Iulian C. a fost audiat de procurorul criminalist in jurul datei de 20 august 2005, fiindu-i prezentate cu acest prilej acuzatiile. Barbatul nu numai ca nu a recunoscut ca si-a batjocorit copilul, dar a si dat vina pe un nepot de 15 ani, care locuia in aceeasi curte. Verificarile efectuate de anchetatori l-au exclus pe pusti din cercul de suspecti, singurul pus sub acuzatie fiind tatal Claudiei, barbatul condamnat, zilele trecute, pentru viol si incest.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii