Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doar 4 abatoare pot sacrifica miei si iezi

Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila a facut publice, ieri dupa amiaza, ultimele modificari privind buna desfasurare a activitatii de transport si comert cu miei sau iezi vii in perioada premergatoare Sarbatorilor de Pasti. Astfel, DSVSA anunta ca in perioada 30 martie - 7 aprilie au primit derogare pentru vinzarea mieilor si iezilor in viu doar doua tirguri din judet, respectiv cel din municipiul Braila si cel din comuna Viziru. La nivel de municipiu, pentru sacrificare a fost avizat un singur punct unde se va asigura permanenta sanitar veterinara, respectiv punctul de sacrificare din incinta Directiei Administratiei Pietelor si Tirgurilor (DAPT) Braila, de pe strada Mihai Bravu nr. 196.
In ceea ce priveste abatoarele, miei sau iezii pot fi sacrificati in
unitatile de carne rosie de categoria "C", respectiv SC "Electiv Prod" SRL Romanu si SC"Dany & Vio" SRL Braila, de pe Str. Milcov. Conform instructiunilor emise de catre Autoritatea Nationala, prin derogare, pe o perioada limitata, pot sacrifica miei sau iezi, AF "Herea" cu sediul in comuna Tichilesti, sat Albina si SC "Adimirelucy Trading" SRL cu sediul in Braila, pe sos Baldovinesti.
"Catre tirguri, abatoare sau spatiile special amenajate pentru taiere, mieii si iezii pot circula numai crotaliati si insotiti de certificat sanitar veterinar de transport animale vii si formularul de miscare "F2", eliberat de catre medicul veterinar de libera practica", a precizat Gicu Dragan, director executiv adjunct al DSVSA Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii