Mergi la conţinutul principal

Doar 31 de absolventi au beneficiat de subventionarea locurilor de munca

Potrivit unei analize a programului de ocupare a fortei de munca realizat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, in primele 6 luni ale acestui an s-au incadrat in munca 106 absolventi. Dintre acestia, doar 31 au beneficiat de subventionarea posturilor, angajatorii incheind conventii cu institutia braileana pentru a beneficia de facilitati. Angajatorii spun ca e mai greu sa ceara unui tinar sa lucreze timp de 3 ani in aceeasi companie, deoarece absolventii verifica mereu posturile vacante de pe piata muncii si cauta slujbe bune si nu vor sa se lege de un post pentru 3 ani, mai ales daca salariul nu e motivant.
Precizam ca agentii economici braileni care angajeaza tineri beneficiaza de facilitati financiare de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM). Pe linga faptul ca salariile absolventilor sint sustinute din bugetul asigurarilor de somaj aproximativ 2 ani, companiile sint scutite si de plata contributiei pentru somaj. Angajatorii care incadreaza cu contract de munca pe o durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamint sint scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati si primesc, lunar, in aceasta perioada, pentru fiecare tinar, o suma de bani egala cu 1 salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii, 1,2 salarii de baza minime brute pe tara, garantate in plata, pentru absolventii de invatamint secundar superior sau invatamint postliceal sau 1,5 salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, pentru absolventii institutiilor de invatamint superior. "O alta facilitate de care agentii economici beneficiaza se refera la sustinerea salariilor tinerilor. Angajatorii care incadreaza proaspeti absolventi mai beneficiaza, timp de cel mult 2 ani, de un ajutor financiar egal cu suma aferenta contributiilor sociale datorate de angajatori pentru aceste persoane, conform legii. Ajutorul financiar se vireaza, la cerere, din bugetul asigurarilor pentru somaj, angajatorilor care nu inregistreaza debite provenind din neplata contributiilor sociale, prin plata acestei sume in termen de 90 de zile de la aprobarea cererii", au precizat reprezentantii AJOFM.
Pentru a beneficia de aceste facilitati fiscale, agentii economici care incadreaza absolventi sint obligati sa mentina raporturile de munca ale acestora cel putin 3 ani de la data incheierii contractului de munca.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro