Mergi la conţinutul principal

Doar 30 de locuri de muncă ocupate, din cele 100 puse la bătaie de Yazaki Brăila

* evenimentul de recrutare a fost organizat, joi, de AJOFM Brăila, la cererea companiei Yazaki

 

 

 

Joi, 28 aprilie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Brăila a organizat evenimentul “Minibursa locurilor de muncă”, la cererea companiei Yazaki. Acțiunea s-a desfășurat la sediul AJOFM din bld. Dorobanților, fiind programat să înceapă la ora 10.00. Zeci de brăileni s-au arătat interesați de cele 100 joburi puse la bătaie: 50 în ocupația confecționer cablaje auto și 50 locuri de muncă în ocupația muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor. La finalul acțiunii, 30 de persoane au fost selectate să participe la interviuri în vederea angajării. Deși poate părea un număr mic în comparație cu cele 100 locuri de muncă oferite, reprezentanții companiei susțin că evenimentul s-a dovedit a fi un succes, iar acțiunile de recrutare vor continua și în perioada următoare.

“În general oamenii sunt sceptici la nou. Într-adevăr, este un domeniu mai greu accesibil, unii au impresia că trebuie să aibă o anumită experiență. Dar nu este necesar acest lucru, noi îi calificăm noi la locul de muncă. Și asta încercăm să le explicăm oamenilor interesați de ofera noastră. Ne dorim oameni care să fie dornici de muncă și apți din punct de vedere fizic că de restul ne ocupăm noi. Nu contează să fie bărbați sau femei, nu facem discriminare. Angajăm inclusiv persoane cu minim 6 clase. Noi îi instruim și le oferim pe lângă o serie de beneficii”, ne-a declarat reprezentantul companiei Yazaki prezent la eveniment.

În prezent compania Yazaki are 3.800 angajați, fiind cel mai mare angajator din județul Brăila. Firma are în derulare proiecte noi și va continua să facă recrutări, alte câteva sute de locuri de muncă urmând să fie disponibile pentru brăilenii din municipiu și județ, dar și pentru gălățeni. De altfel, pentru că se urmărește angajarea cetățenilor din mediul rural, AJOFM Brăila și Yazaki au organizat săptămâna trecută o minibursă a locurilor de muncă și la Viziru.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro