Doar 27,23% dintre şcolile din mediul rural sunt autorizate sanitar | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Doar 27,23% dintre şcolile din mediul rural sunt autorizate sanitar


Situaţia cea mai gravă este în mediul rural, unde din 235 de şcoli au fost autorizate doar 64, adică 27,23%. Din cele 171 care figurează ca necorespunzătoare normelor de avizare sanitară, în 168 de cazuri nici nu s-a solicitat autorizarea. Doar în trei cazuri s-au solicitat autorizaţii şi acestea au fost respinse pentru grupuri sanitare necorespunzătoare, la Şcoala Gropeni şi grădiniţele Gropeni şi Chiscani.
Din 39 de licee şi grupuri şcolare, numai 29 sunt autorizate sanitar, restul de zece nesolicitând această autorizaţie. În mediul urban, din 35 de şcoli, autorizate sanitar sunt 26, iar neautorizate 9, dintre care opt nici nu au solicitat autorizarea. Doar Şcolii "Puşkin" i s-a refuzat autorizarea pentru că grădiniţa funcţiona în aceeaşi clădire cu şcoala. Deoarece s-au finalizat lucrările la noua grădiniţă, este posibil ca în acest an şcolar să se obţină autorizaţia sanitară.
Neautorizată sanitar este şi Facultatea de Inginerie Brăila, tot pentru că nu a solicitat autorizarea.
"La categoria licee şi grupuri şcolare, sunt 10 unităţi care nu au solicitat autorizarea. Trebuie să vedem de ce. 42% nu cred că reprezintă realitatea. Sunt unele şcoli care figurează neautorizate, dar am făcut îmbunătăţiri şi ele vor avea autorizaţie. De exemplu, la Şcoala «Puşkin» grădiniţa are un local nou şi şcoala va putea să obţină autorizaţie sanitară. Situaţa se va schimba până la debutul anului şcolar", a spus primarul Aurel Simionescu.
Deranjat şi el de numărul mare de şcoli neautorizate sanitar, inspectorul general Viorel Botea a precizat că în unele cazuri şcolile sunt neautorizate doar pentru că nu au apă potabilă, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică ar putea fi mai indulgenţi să acorde aceste autorizaţii. "Legea nu se poate încălca. Primăriile din mediul rural trebuie să găsească soluţii. Se pot pune fântâni cu apă potabilă, iar pentru toalete să se folosească apa care este. Nu putem cere să se încalce legea. E drept că dacă privim cifrele seci situaţia pare gravă. În realitate situaţia este mult îmbunătăţită faţă de anii trecuţi", a precizat prefectul Nicolae Popa.
În ceea ce priveşte şcolile care nici nu au cerut autorizarea, inspectorul general Botea a spus că directorii ştiau că au autorizaţii şi au uitat să reînnoiască cererea, dar că acum câteva zile le-a trimis o notă şi vor cere autorizarea şi aceste instituţii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro