Mergi la conţinutul principal

Doar 100 de carduri de sănătate ridicate de la Casă de la 1 septembrie

Deşi cardul electronic de sănătate a devenit obligatoriu de la începutul lunii, la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate au mai rămas peste 2.000 astfel de documente medicale neridicate, doar 100 de brăileni prezentându-se la sediu pentru a intra în posesia lor. Nici asiguraţii Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (CASAOPSNAJ) nu s-au grăbit să-şi ridice cardurile.
Din totalul de 15.478 de carduri returnate la CJAS de către Poşta Română, după ce poştaşii nu i-au găsit acasă pe posesori, puţin peste 2.600 s-au prezentat la sediul din strada Roşiori. Aproximativ 10.800 de carduri au fost trimise către medicii de familie, această soluţie venind în ajutorul asiguraţilor din mediul rural, care nu au putut ajunge în municipiu pentru a intra în posesia noului document medical. În prezent, la CJAS, 2.075 de acte cu cip îşi aşteaptă încă posesorii.
Tot la sediul din strada Roşiori au sosit şi cardurile pentru asiguraţii CASAOPSNAJ, în număr de 1.349. Au fost distribuite doar 536.
De la 1 septembrie 2015, cardul naţional de sănătate a devenit unicul instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate pentru asiguraţii cu vârsta de peste 18 ani.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro