DNA cere, după decizia CCR privind interceptările, suplimentarea bugetului cu aproape 10,5 milioane de euro, pentru a putea să achiziţioneze tehnică de interceptare şi a detaşa 130 de ofiţeri care să se ocupe de supravegheri operative şi înregistrări ambientale. Activitatea DNA ar putea reveni la standardele din prezent în aproximativ doi ani după asigurarea acestor resurse.
Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis Ministerului Justiţiei, miercuri, o adresă în care explică de ce este necesară promovarea unei hotărâri de guvern prin care să fie suplimentat numărul maxim de posturi la DNA cu 130 pentru ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, precum şi rectificarea bugetului instituţiei.
Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, modificarea reglementărilor privind realizarea activităţilor de supraveghere tehnică, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale privind interceptările, va impune detaşarea, în cadrul DNA, a 130 de lucrători de poliţie şi pregătirea specifică a acestora, precum şi achiziţia de autovehicule şi echipamente tehnice suplimentare, măsuri care presupun un efort bugetar în valoare de 10.415.000 euro.
„Asigurarea acestor resurse condiţionează desfăşurarea, în continuare, cu aceeaşi eficienţă, a activităţii de investigare a infracţiunilor de corupţie, de către DNA", a precizat sursa citată.
DNA atrage atenţia că, ţinând cont de timpul necesar pentru achiziţie, pentru selecţia şi pregătirea personalului, eficienţa activităţii de supraveghere tehnică ar putea să scadă semnificativ, cu impact corespunzător asupra finalităţii investigaţiilor efectuate în aceste cauze.